Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha szag miatt nem tudom...

Ha szag miatt nem tudom behívni a kutyát, az ivartalanítás segíthet?

Figyelt kérdés

1,2 éves kutyus, sokat foglalkozok vele, ügyes. Egyedül akkor nem jön, mikor elkap egy szagot. Nem mindegyiknél, a legtöbbnél pár másodperc alatt szagol, jelöl és jön. Kan kutya, ivaros. Egy bizonyos szagnál van az, hogy percekig ott áll, jön utánam később persze, de addig se lát, se hall. Próbáltam a kedvencével a virslivel is, elé tettem és félrelökte! :D

Egy haverom mondta, hogy az lány pisi, ha kiivartalanítom leszokik róla. Ez igaz? Eddig csak nőstény kutyám volt, nem agresszív nem próbál hágni, ezért nem erőltettem azonnal az ivartalanítást.

szept. 7. 07:33
 1/4 anonim ***** válasza:
89%
Nem igaz. Az én kan kutyám fél évesen ivartalanítva lett, ugyanúgy szeret megállni és szaglászni. Egyik barátnőm szintén ivartalanított kanja ugyanezt csinálja. A szuka kutyám nem.
szept. 7. 07:50
 2/4 anonim ***** válasza:
27%

Mindenképp érdemes lenne ivartalanítani. Szaglászni fog, az természetes, de ezt a selát-sehall metódust le fogja vetkőzni, ezt az ösztönei okozzák.

Sajnos ha tüzelő nőstényt érez, simán elfelejt mindent, amit tanult, kifuthat autó elé, kertben tartott kankutya a saját testi épsége árán is átküzdi magát akármilyen kerítésen, hogy a szukához jusson.

szept. 7. 10:02
 3/4 anonim ***** válasza:
25%
Biológiát gondolom tanultál. Ivartalanításkor nem a szaglószervet veszik ki.
szept. 8. 23:33
 4/4 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, ön pedig csak tudatlan. Ha már biológia: a kutyák a vizeletben hagyott hormonokkal kommunikálnak, amit más kutyák szag alapján be tudnak azonosítani, így szereznek egymásról információt. Pl tudják hol jártak, milyen egészségesek, vagy ugye a tüzelés. Ha egy kan kutyát ivartalanítunk akkor már kiürülnek a hormonok és nem lesznek ösztönei!

A kérdésemre igazából senki nem adott választ, mert nem azt kérdeztem, hogy abba marad-e a szaglás.... Hanem van az a szag, az az egy darab szag, a 10 közül, ahonnan nem tudom elhúzni és nem tudom, hogy ez nőstényé vagy sem. Ez érdekelt, hogy megszűnik-e... :)

szept. 13. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!