Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyaólat hogy érdemes kialakí...

Kutyaólat hogy érdemes kialakítani, mekkorát csináljak?

Figyelt kérdés

Egy berni lakik majd benne, a hosszabb oldalán lesz az ajtó és egy ferde tetőt gondoltam rá.

Mivel szigeteljem? Mivel fessem le? Mekkora küszöböt érdemes csinálni? Mert ugye télen ki lesz bélelve szalmával és kell küszöb hogy ne hordja ki annyira.

szept. 4. 07:59
 1/5 anonim ***** válasza:
67%

Dupla fal, és közé szigetelés. Pl ha deszkából csinálod, buborékos fólia, plusz kívülre kültéri fa festék.

Érdemes elég kicsire venni, mert a kutya testmelegét így jobban megfogja.

Az ajtóhoz én szegelnék egy függönyt, pl régi szőnyeg vagy egy ilyen lilikon lap, mint a hentesnél van az ajtón.

Egy veranda se árt, vagy a fedél ha egy kicsit hosszabb a bejárat felett, hogy az elő ne essen be.

Az egész cucc ne a földön legyen, hanem mondjuk egy raklapon, mert így nem ázik fel, még hóban sem.

A szalma helyett én vennék egy rendes kutya ágyat, mert azt be lehet vágni a mosógépbe, és kevésbé mennek bele a paraziták. Vannak elég masszív kialakítások, ilyet nézz. Egyszer befektetsz rá, aztán nincs vele baj.

Alá tehetsz egy meleg vizes palackot ha nagyon hideg van, az is javítani fog.

A másik megoldás meg egy elektromos takaró, építeni egy csapóajtós fakkot a kutya alá, ahova beteszed. Ez egy zárt rendszer, nem tudja negrágni, de segít télen melegen tartani.

szept. 4. 08:24
 2/5 anonim ***** válasza:
88%
1-es: annyit fűznék hozzá, hogy télen szalma kell, a kutyaágy nedves nyirkos marad, nem lesz jó. A többivel egyetértek
szept. 4. 08:47
 3/5 anonim ***** válasza:
33%
Nem, ha jó anyagból van a kutyágy, nem lesz nyirkos. Vannak kültéri ágyak, amik nem szívják be a vizet.
szept. 4. 09:17
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Az ajtót ne középre tedd, hanem a szélére, hogy odabent legyen egy időjárástól védettebb rész. Én 5 cm-es hungarocellel béleltem ki úgy, hogy a padlóra tettem falemezt, de az oldalára és a tetejére belülről nincs falemez, csak a hungarocel és arra páraáteresztő fólia van rögzítve. Gyakorlatilag a hungarocel lapokat olyan szorosra vágtam bele, hogy egymást tartják, nincs ragasztva. A páraáteresztő fólia széle be van gyűrve a hungarocel lapok közé, ez elég erősen rögzít. A háztető levehető, valahogy eszkábáltam tetőlécekből belső peremet rá, amibe szintén hungarocel és páraáteresztő fólia került. A fóliàn tölcsérszerű lyukak vannak, a tölcsér szája van a kutyaház belseje felé, hogy a párát kifelé vezesse és ne penészedjen be. Mondjuk nem használtam hőfüggönyt a bejáraton, a párásodástól akkor kéne tartani. A háznak jó, ha van lába, de nem egyszerű eszkábálni.
szept. 4. 23:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Ui: A tetejére a falapra linóleumot rögzítettem facsavarral. Érdemes a tetőt túllógatni a kutyaház falán, plusz ha az egészet sikerül fedett helyre tenni, 15 év múlva is jó állapotban lesz. Én kicsit tartottam tőle, hogy belülröl fogják szétrágni, kaparni a kutyáim, mivel belülre már nem került falap a hungarocelre, de remek állapotban van ma is, pedig több, mint 10 éve csináltam és nő

vagyok. Akartam amúgy belső falapot is, de akkor már kicsi lett volna, meg sokba került volna és nem tudtam kitalálni, hogy rögzítsem a hungarocelhez belülről. Ragasztani semmiképp nem akartam, nem egészséges a kutyának, főleg ha hőfüggöny is van, aztán szagolhatja a ragasztóanyagot bent, amíg még nagyon új. Facsavart, csavarbehajtót és dekopírfűrészt használtam. A linóleumnál csavaralátétet is tettem a csavar feje és a linóleum alá.

Amúgy nagypapám csinálta a kutyaházakat szigetelés nélkül, aztán 6-7 év múlva kezdtek amortizálódni, akkor kicseréltem az elkorhadt farészeket, vettem tetőlécet, linóleumot. Később csináltam nulláról hőszigetelt cicaházat is kör alakú bejárattal, felhajtható tetővel. Annak nem csak a tetejére, hanem az oldalára is rögzítettem linóleumot. Nincs fedett helyen, 10 éve csináltam, de tökéletes állapotban van. Téglákon áll, így alulról se korhad.

szept. 4. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!