Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyával El Caminora menni?

Kutyával El Caminora menni?

Figyelt kérdés
1 éves münsterlandi vizsláról lenne szó, nagyjaból egy hónap alatt szeretném megtenni az utat. Az egész még csak terv, semmi konkrétum nincs, mire idaig eljutunk szerintem 3 éves lesz. Vegig lehet csinalni kutyaval? Mire figyeljek? Bármi jó tanács?

aug. 23. 16:15
 1/9 anonim válasza:
93%
Én lesétáltam 2017-ben a Camino Francia útját. Ha gondolod szívesen adok tanácsot. Kutyával azért szerintem picit kötöttebb a dolog, de persze nem lehetetlen megcsinálni. A vizslák mennyit bírnak sétálni egy nap? Mennyire bírják az emelkedőket, lejtőket? Mennyire montonitástűrőek a sétában?
aug. 23. 16:34
 2/9 anonim válasza:
100%
1-es vagyok: ami még eszembe jutott, hogy hol szeretnél vele aludni? Alberguek-ben, sátorban vagy privát szálláson? Mert sztem Alberguek (hostelek, ahol többen szállnak meg egy szobában) nem igazán alkamasak kutyussal. Mennyi kaját/vizet kellene vinned a kutyusnak per nap?
aug. 23. 16:36
 3/9 anonim ***** válasza:
48%
Mehetek veled?
aug. 23. 16:56
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem megoldható, de tovább fog tartani.
aug. 23. 16:56
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én anno próbáltam ennek utána nézni. Egy dolog volt, ami nagyon eltántorított, hogy írták, hogy rendszeresen vannak kóbor kutyák adott helyeken, akik emberre nem jelentenek veszélyt, de a kutyára igen.
aug. 23. 17:03
 6/9 A kérdező kommentje:

A nehezebb szallás találás miatt sátorban gondolkozok. Többször voltunk hosszabb, 7-10 kilóméteres túrákon, akár nehezebb terepen is, szóval megfelelő felkészüléssel szerintem bírná. A víz minimum +1 liter, de inkább +2, plusz a táp.

Érdekelne pár dolog:

Milyen nehéz felszereléssel mentél?

Mennyi ideig tartott a túra, napi hány kilómétert tettél meg?

Ért bármi atrocitás?

Mikor kezdtet meg a felkészülést?

Anyagilag mit jelent a túra?

aug. 23. 17:07
 7/9 anonim válasza:
100%

#1-es vagyok.

Nem akarok hülyeséget írni, de kezdetben azt hiszem 16 kilos volt a táskám. Viszont az első hét után nagyjából már láttam mire volt szükségem és mire nem. Pl. vittem magammal walking sticket, amit egy hét után odaadtam valakinek, mert engem csak hatraltatott. Plusz több dolgot is elhagytam véletlenül szallasokon (pl a minipárnámat, konyvemet), amikre egyébként nem volt szükségem, így ezt a természet megoldotta. :)

A 890 km 32 napig tartott, ebből 2 napot nem sétáltam, hanem várost néztem, autót bereltem es beautoztam a környéket Baszk földön.

Az első hét után kb 11-12 kilos volt a táskám. Plusz a víz. De mindenből próbáltam a lehető leglightosabb dolgokat magammal vinni.

Atricitás sosem ért, akkor voltam 30 éves (nő).

Nem igazán készültem rá. :-) kétszer sétáltam vizzel töltött vizespalackokkal a táskámban a kozeli parkban pár órát. Szerencsére jó formában voltam.

Anyagilag nem volt megterhelő, de azóta változtak a körülmények: covid, infláció stb... 2017-ben kb 800.000 Ft-omba került repjeggyel együtt.

aug. 23. 17:53
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát figyelj...én kutyával nem merném.

Eleve nem tudod megvédeni pl.a kóborkutyáktól. Beszéled annyira a nyelvet, hogy ha útközben baja lesz ne adj' isten, akkor el tudd vinni orvoshoz? Utánanéztél az állatorvosi költségeknek kint? A szállásokon sem mindenhova mehetsz kutyával.

aug. 23. 21:31
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyik ismerősöm megcsinálta egy border collieval, szóval teljesíthető. Vigyél kutya cipőt, az nekik is jól jött. Én inkább a tematikus fb csoportokban kérdezősködnék, akár külföldiekben is, ott is lehet név nélkül posztolni, ha ez a probléma.
aug. 23. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!