Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akinek ivaros (nem herélt)...

Akinek ivaros (nem herélt) kankutyája vagy kanmacskája van, az miért mellőzte ezt a beavatkozást?

Figyelt kérdés

aug. 22. 03:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
66%
Magamat sem heréltetem ki.
aug. 22. 23:41
 12/17 anonim ***** válasza:
68%

Amúgy meg ez ugyanolyan,mint a lovaknál. Aki tud/bír bánni rgy csődörrel,az nem heréltet.

Aki meg fél a csődörtől, az heréltet akar. Ennyi.

A volt lovasoktatóm szőrén felült a nagy magas magyar sportló csődörére, és úgy lovagolta meg.

Más meg meg se merné közelíteni azt a lovat.

Szuka kutyáknál más,ott tényleg bekövetkezhet a gennyes méhgyulladás. Abba belehal a kutya. Muszáj ivartalanítani.

De kant..minek? 30 év alatt még nem jöttem rá.

aug. 23. 00:01
 13/17 anonim ***** válasza:
62%

Egyébre mentem.

Mivel nem gondolom, hogy alá kéne vetni az állatot egy felesleges műtéti beavatkozásnak.

Egyedül tartott kan kutyáink voltak többször is. Egyiknek sem okozott az ivarosság sem biológiai, sem viselkedésbeli problémát. Nem voltak szökősek, nem voltak agresszívek, nem akartak mindennek párzani, ami szembejött. Akár a kaput is nyitva hagyhattuk volna, akkor sem ment ki egyik sem. Nevelve, fárasztva voltak.

Persze, ha mondjuk lett volna szuka is, vagy a viselkedés indokolta volna, akkor nyilván ivartalanítunk, de amíg ez fölösleges, addig minek?

aug. 23. 11:49
 14/17 A kérdező kommentje:

13:

Ez eszembe se jutott, hogy egyeseknél az ivaros kankutyáknak nincsenek kanos időszakaik. A mieinknél voltak/vannak ilyenek, főleg tavasszal, és akkor mindig emlékeztettek ifjúkori önmagamra, ahogy mindent kockára téve mászott, ment, nyomult az ember a tesztoszterongőzben. Én elsősorban ezt az élményt nem akarom elvenni tőlük. Végső soron a férfilét erre való, a többi csak a körítés.

aug. 23. 14:43
 15/17 anonim ***** válasza:
30%
A kutya ösztönlény. Nem azért szexel, mert az neki jó, hanem hajtja az ösztön. Ha nincs ivartalanítva, de nem élheti ki az ösztöneit, na az állatkínzás! Nem az, hogy ivartalanítva van. Sőt, betegségektől óvjuk meg, meg a rengeteg nem várt alomtól...
aug. 27. 11:18
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
#15 ha tudnád mennyi mindent csinálsz ösztönösen
aug. 29. 15:21
 17/17 A kérdező kommentje:

15:

Az ösztön azért tud érvényt szerezni magának, mert a szervezet örömérzettel jutalmazza a közösülést.

Ez az “állatok nem is élvezik a szexet a delfineken kívül” egy rég meghaladott tévhit.

[link]

aug. 29. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!