Hogyhogy ennyi vágott fülű kutyát látni ebben az országban ha a beavatkozás tiltott?
Figyelt kérdés
Kétlem, hogy minden gazdi Szlovákiába járna állatorvoshoz. Ha itthon tilos, akkor kik végzik el ezeket a műveleteket?2020. dec. 16. 09:13
1/16 anonim válasza:
Vannak akiket nem érdekel hogy tilos sajnos. Meg külföldi szaporítók vagy nagyon ritkán olyan orvosok akik karrierjük végén vannak és kb már mindegy mit csinálnak/vagy már nyugdíjazottak. Nyilván ha egészségügyi okokból van akkor itthoni állatorvos is elvégzi.
3/16 anonim válasza:
Nem minden esetben tiltott! Ha csak divatbol csonkitanad meg a kutyad, azt nem lehet ... de ha a fajtajellemzoje a farok vagy a ful kurtitas, azt a mai napig el lehet vegeztetni.
4/16 anonim válasza:
#3, már nincs olyan, hogy fajtajellemnek számít a kutya csonkítása. Pl a dobermann kölyköknek már nem szokták se a fülüket, se a farkukat vágni.
5/16 anonim válasza:
Hat pedig az en kozepazsiaimnak teljesen hivatalosan van levagva a fule-farka ... dobermannokat idaig is divatbol csonkitottak (azt valoban nem lehet!) ... pont errol beszeltem a 3-as valaszban.
Nem nehez am elolvasni es ertelmezni az idevonatkozo szabalyokat ... ertelmesen le van irva (magyarul).
6/16 anonim válasza:
A te középázsiaid egy szaporítós keverék , papa... köze nincs a szabályszerűséghez. :)
7/16 anonim válasza:
Nem nehez hulyeket beszelni 6-os :) Neked most sikerult!
8/16 anonim válasza:
Inkább arra figyelj, hogy eléggé félelmi agressziós e màr. Ijesztgessétek még egy kicsit a faluban a piás haverjaiddal. :)
9/16 anonim válasza:
Szerintem ma már csak egészségügyi okból, sérülés esetén legális ilyet végezni, fajtajelleg miatt nem. Én amúgy nem látok sok ilyen kutyát, egyet láttam mostanában Zuglóban az Ikeánál.
10/16 anonim válasza:
1. Vagyok
Én baromi sokat látok sajnos. Haverom anyjának valami szerb szapis dobermannja van,csonkított farokkal(undorítóan néz ki szegény kutyán),haverom apjának csonkolt fülű kaukázusija,így vették valami szaporítótól. A múltkor vártunk az állatorvosnál,ott egy nő hozott két francia bulldogot(csonkolt farkúakat) akik azt hittem ott halnak meg annyira nem kaptak levegőt. Meg az utcán is borzasztóan sok van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!