Melyik típusú szájkosár a legkényelmesebb a kutyának?
Van egy összefoglaló bejegyzésem a szájkosarakról.
Bobinak ilyen szájkosara van: [link] Megfelelő méretű, tud benne rendesen lihegni, könnyű és kényelmes neki. Örül ha meglátja mert akkor tudja hogy megyünk busszal.
Csöpinek ilyen szájkosara van: [link]
Egy mérettel nagyobb van neki mint ami az ő mérete ugyanis ez a Bobié volt, tud benne lihegni, ő ritkábban buszozik úgyhogy eddig 1x volt rajta. 2 ok miatt használjuk ezt, az egyik hogy Csöpi sokszor nehezebben kap levegőt (szívférgességből gyógyult, de a tüdeje valószínűleg károsodott) a másik meg hogy stressz hatására előfordul hogy folyik a nyála, ha ez a szájkosár van rajta akkor le tudom törölni a száját, míg pl egy hálósba belefolyik, a műanyagból vagy fémből meg kifolyik és minden nyálas lesz.
Melegben és vagy hosszú útra TILOS ilyen szájkosarat használni!
Szia. Ha jámbor a kutyusos akkor vegyél neki száj szíjat szerintem, abba tud lihegni, inni még enni is. Az tulajdonképpen tök lazán van a kutyusod fején, de ugyan úgy a nyakörv/hám részbe akasztod a csatos részt.
Ezt tényleg csak azért, hogy megnyugodjanak a körülötted lévők is. Illetve ha szükséges át tudod akasztani a nyakörvről a száj szíj karabinerjébe a csatot egy mozdulattal, és ha esetleg bizonytalan vagy a kutyádban bizonyos helyzetekben, akkor a húzásra a póráz össze zárja a szája körüli szíjat.
Jámbor vagy sem én a kemény fém szájkosarat javaslom mert azzal negyot tud ütni annak aki rosszat akar a kutyának vagy gazdájának.
Valahogy neki is kell védekezni
Én műanyag rácsost vettem utoljára, hogy tudjon benne rendesen lihegni és elfogadjàk az adott helyen, de azzal legalább nem ver lilàra.
3, ha olyan a kutya, a saját gazdija lába is tele lesz verve, lilára.
Na, 1-es leirta szepen, hogy milyet NE vegyel, jo hogy osszeszedte 🤣🤣
Ezen felul szerintem tokmindegy, amig tud lihegni benne, nekunk eppen muanyag van, teszi a dolgat, amikor kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!