A kutyám lehelete kb 1 hete nagyon büdös. Mitől lehet?
Sziasztok!
Van egy 4 éves csivavám. Kb 5-6 napja nagyon büdös lett a szája, elnézést kérek a kifejezésért de olyan, mintha rohadna benne valami. Száraztáppal+ugyanolyan konzervvel etetem. Belenéztem, nem látom pirosnak az ínyét, illetve a fogai között sem látok semmit, ami beakadhatott volna. Közérzete, étvágya jó, úgyhogy nem gondolom, hogy lenne ott fájdalma. Mi lehet az oka? Mit csináljak vele?
Ti használtok esetleg valamit a rossz lehelet ellen? Láttam, hogy van rengeteg felé kutyafogkrém stb, de bevallom ilyet én még nem használtam.
Természetesen ha nagyon nem múlik, vagy változik a viselkedése akkor elviszem állatorvoshoz, de egyelore ennyi szerintem nem indokolja még, úgyhogy csak tanácsokat szeretnék kérni, nektek volt-e ilyen, mi vált be stb.
Előre is nagyon köszönöm
Nekünk utólag kiderült, hogy a tüdőrak okozta a bűzös leheletet.
Nem csak szájból jöhet, légzésből is a rossz szag.
Köszi a válaszokat. Telefonon beszéltem végül az állatorvosunkkal, egyelore azt tanácsolta, hogy hagyjuk el a konzervet. Azt még csak nemrég óta adom neki, hogy picit izesebb legyen a száraztáp, de azt mondta, hogy ne ezzel ízesítsem, mert a száraz és a konzerv mindkettő teljes értékű kaja, a csivaváknak pedig pici a gyomruk és valószínűleg túl megtelik, amitől nem zár jól a gyomorszáj, és ez okozhatja a rohadás szagú leheletet. Most ezt megpróbáljuk, de ha 2 héten belül nem múlik, vagy étvágytalanság és egyéb tünet jelentkezik, akkor vigyem el vizsgálatra. Remélem, ennyi megoldja a problémát. :) Fogköve, hát persze amennyire én laikusként megnéztem, nagyon minimálisan latszik 2 fogon. Ezt egyébként állatorvosnál lehet leszedetni?
Utolsó előtti: sajnálom, hogy ez derült ki! :( Most megfigyeltem, nála inkább akkor érzem ilyen nagyon budosnek, amikor nyalogat. De odafigyelek erre is, köszönöm a tanácsot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!