Ezek reális árak egy rövidszőrű magyar vizsláért? Mondjak le arról, hogy tenyésztőtől vegyek kutyát?
A 400.000 forintos ár még a kifizethető kategóriába tartozik, de nincs az a kutya amiért 750.000 forintot adnék. Hobby célra is ilyen drága? Nálam 450.000 forint a maximum amit kutyáért kiadnék. Ha a 700.000+ az átlag, akkor inkább veszek magánszemélytől. Nem arról van szó, hogy nincs rá pénzem, de több mint fél millió forint egy kutyáért nekem nagyon extrém.
A vadászok többsége sem ad félmillió-milliós összeget a kutyáért, sok esetben nem tenyésztőtől vannak a kutyáik, az aktívan vadászó, jól teljesítő kutyák kölykeit keresik, és már néhány hetes korban vannak jele, hogy a kutya érdeklődő-e.
Azt meg nem nevezném szaporítónak, hogy a vadászoknak nem kell pedigrés kutya, náluk a teljesítmény az érték, és egy vadászkutya életében felnevel 1-2 almot, amit a vadász tervez, mert neki a kutyára szüksége van.
Nem vadászok, de volt vizslám, annak is vadászkutyák voltak a szülei, és nem titok 10ezer forintot fizettem érte, ennek már közel 20 éve, néhány éve már nincs velem, de semmi hátrányát nem láttam annak, hogy nem volt törzskönyve.
Az is igaz, hogy sok a divatba jött fajtáknál oda kell figyelni kitől, és milyen kölyköt veszel meg, a vizslák között is lehet problémás.
Szia,
Én egy (Magyarországon) ritkább kutyát vettem 400 ezer forintért, hobbi célra. Igaz, van egy kis szépséghibája. Nem gondolnám, hogy vizslában ne tudnál ilyet kifogni. De azért a wuffon van külföldi célközönség, ami dobhat az áron. Javaslom inkább más tenyésztőktől megérdeklődni.
Ne a wuuff-on nézelődj. Normális tenyésztő nem fog ilyen oldalakon hirdetni.
A fajtát gondozó klub honlapján nézz körül, van felsorolva elég sok tenyésztő, kölyök hirdetések is vannak.
11# a lényeget elmondta..hagyjuk mar a tenyésztők állandó felxopását Mintha a tenyészetből származó kutyákat nem hordanák a gazdik pont eleget az állatorvoshoz....
Volt egy jó nem Tk s foxi párosom.
Nem csak itthon de Romániaba és Münchenbe hordtak vadaszok a kicsiket.
Talan egy hete kerestek München ből,a még 10.évesen aktívan.vadaszó lánynak nyugdijba kell mennie.
Kellene abból a vonalból új.
Ezt a tenyésztő az isten,mindenki mas egy mocskos tróger engedjük mar el.Plane úgy ha a tenyészetből szarmazó kutya a minkavonalon semmire sem.jó...és sorolhatnánk...
Pont itt a hiba..ha nem Tk s miért is volt szűretlen????
Miert lett volna rokon???
Miert???
Szar idegrendszerű..igen azert vitték itthon is orszagszerte az évi 1 almot a vadászok....
Bolond....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!