Ebben a helyzetben mi a jobb a kutyának?
A 80 éves apukám a közvetlen szomszédunk, egyedül lakik illetve van egy 13 éves keverék tacskó jellegű kutyája.
Mindennap viszi sétálni, meg együtt alszik vele.
A testvéremék elvitték apukámat 2 hétre nyaralni, a kutya nem mehetett.
A kutyája átjár hozzánk is (van egy kapu a kerítésen ami nyitva szokott lenni)
Sőt eredetileg ő a mi kutyánk volt csak mikor hoztunk egy másik kutyát annyira megsértődött, hogy egyre több időt töltött apukámmal, aztán már éjszakára is ott maradt, és így lett végül az ő kutyája.
Szóval itt is jól el van, én azt szoktam csinálni, hogy reggel kiengedem, este visszazárom apukám házába.
Viszont így 3-4 nap után hallom hogy minden este „sír” azaz vonyít, amit akkor szokott amikor apukám elmegy valahová (orvoshoz, a barátjához stb)
Gondolom már hiányzik neki.
Az jó ötlet lenne ha este áthoznám és itt aludna?
Nekünk 2 kutyánk van, velük jól kijön.
Gondoltam hogy jobb neki az eredeti környezetében, a megszokott helyén aludnia, de talán a társaság most fontosabb lenne számára?
Napközben vele is foglalkozunk meg a másik két kutyával egy helyen ül, és figyelik az utcát, ugat, jön megy stb...csak akkor lehet jobb lenne ha este is társaságban lenne?
(az előszobában alszik mind a két kutyánk, ők sem maradnak kint estére)
Szerintem éjszakára is legyen nálatok.
Így kiderül, hogy a gazda hiánya vagy az egyedüllét a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!