Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van vita a kinti és...

Miért van vita a kinti és benti tartás körül? Miért nem lehet elfogadni, hogy valaki máshogy él? Kint vagy bent tartjátok?

Figyelt kérdés
Többször keveredtem vitába online is és a való életben emiatt. A napokban is láttam egy vitát erről és olyan gusztustalan stílusban osztották egymást az emberek, hogy azt rossz volt nézni. Én úgy vettem észre, hogy átlag a "kutyának az udvaron a helye" felfogású emberek a mocskosabb szájúak, egyből azzal jönnek, aki lakásban tartja a kutyát az egy állatkínzó retek és biztos koszos a lakás stb. Nekem mindegy ki hol tartja, ha ki vannak elégítve a kutya igényei, de én úgy hiszem, hogy a kutyának a gazdája mellett a helye. Tapasztalataim szerint a kinti kutyák többségével nem foglalkoznak eleget (tisztelet a kivételnek). Nem azt mondom, hogy minden lakásban tartott kutya jól van tartva, de szerintem jellemzőbb.
aug. 6. 11:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Rohadt nagy az általánosítás és ez okozza a vitát. Itt sem lehet leírni, hogy kinti kutyám van, ráadásul falusi vagyok, mert rögtön jön a támadás, hogy kertidísz, moslékot eszik stb. Pedig RN tápot eszik, oltott, ivartalanított, lemozgatott kutya, kutyaház helyett fotelja és saját szobája van, ráadásul bejöhet (és be is jön) a házba is, de alapvetően kinti kutya. És már a te megnyilvánulásod is provokatív, mert még nekem kell magyarázkodni, hogy nem szarom le a saját kutyámat! A kutyatartás normál esetben nem arról szól, hogy a kutya hol alszik. Lehet kint is, bent is rosszul tartani, de ugye mindig ott lyukadunk ki, hogy csak az csinálja jól, aki bent tartja. Te is lényegében ezt hoztad ki a kérdésedből, hiába a szépítő körítés, a kinti kutyások felé provokatív vagy. Tehát miért is kell vitát generálni Kérdező? Miért nem tudod elfogadni, hogy más máshogy csinálja mint te?
aug. 6. 14:33
 12/13 A kérdező kommentje:

6-os,miért nem jó, ha valaki felelősen tart kutyát? Amit a benti tartáshoz írtál az szerintem az alapnak kellene lennie és nem túlzás.

9-es, én csak azt írtam, hogy az én tapasztalatom szerint mocsokasabban alázzák a kint tartók, mint a fentiek. Tapasztalatból írtam, nemrég is nekem ugrott pár idióta, hogy degenerált állatkínzó vagyok, aki biztos egy tálból eszik a kutyájával és fajalankodok is vele , mert lakásban tartom. Nekem, mint ahogy írtam is, semmi bajom azzal, ha valaki az udvaron tartja a kutyáját, ha az megfelelően el van látva.

Tegnap pont egy vizslás csoportban támadtak le, mert le mertem írni, hogy szerintem nem egy kifejezetten kintre való kutya. Pár percen belül már ócsároltak, hogy idióta vagyok, mert a vizsla nem kanapé kutya. Van tapasztalatom a fajtával, nem is kevés és kiállok amelyek, hogy egy ennyire emberközpontú kutyát nem szabad kizárólagosan az udvaron tartani. Azzal tisztában vagyok, hogy nem minden kutya tartható bent, pl egy KÁJ, kaukázusi vagy a legtöbb pásztorkutya nem tartható bent, de az én véleményem szerint a vadászkutyák zöme, dobermann, rottweiler stb. fajták minden akadály nélkül tarthatóak bent is. Azzal én se értek egyet, hogy a bent tartott kutyákat napi 9-10 órára egyedül hagyják, én itthonról dolgozok és csak ritkán van egyedül hagyva.

aug. 6. 15:36
 13/13 anonim ***** válasza:
Bármilyen meglepő is, de (bármely) megosztó témájú kérdésnél elég nagy ostobaság elvárni mindenki egyetértését. Ki így, ki úgy, kinek ez, kinek az. A vélemény meg olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senkit sem érdekel a másé.
aug. 6. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!