Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jack Russel morog a másikra?...

Jack Russel morog a másikra? Mikor kell rászólni?

Figyelt kérdés

Van egy ivartalanított Jack Russel kan kutyám. Alapjában véve egy okos,szótfogadó,de rettenetesen önfejű,kicsit magának való. 6 éves.

1 hete érkezett mellé egy szuka,12 hetes szintén Jack Russel. Mivel a kan-nak még nem volt társa,így nem is tudom igazán mikor kellene rászólnom ha rámorog a kicsire. Igazából mindenért. Ha elmegy mellette,vagy csak picit hozzáér a szuka,azonnal morog. Labdát,játékot nem ad oda,elmorogja. Éjszaka együtt aludtak az ólban,de ettől függetlenül napközben nem tűri meg maga körül,ha a kicsi belép a nagy 50 cm-es aurájába,már morog.

Eleinte rászóltam,nem bántom,nem ordibálok,csak egy határozott "nem"-el hívom fel a figyelmét h ne morogjon. Ilyenkor be is fejezi és 5 mp-ig megtűri a kicsit. Tegnap már nem szóltam rá,mert már elbizonytalanodtam,lehet h ez még a normál "nevelés",hogy "hagyj,nincs kedvem hozzád?" De ha igen,akkor sosem lesz hozzá kedve? Sosem fognak játszani?

A kicsi eleven lenne,játszana,de nem tolakodó. Tehát a morgásból veszi a lapot és kicsit ugyan megsértődve,de behátrál,úgyh abszolút tiszteletben tartja a kan igényeit.

Szóval kicsit a félelmeim,hogy túl megy a morgás,hogy eleve nem tűri el és azért morog rá és elöbb utóbb bántani fogja. Bár az egy pozitívum,hogy beengedte magához éjszakára a házába. (Nyáron kint szokott aludni-télen bent).

aug. 6. 10:07
 1/3 anonim ***** válasza:
86%

Játszani nem hiszem, hogy fognak, de alapból ritka, hogy összeszokott kutyák játszanak az én tapasztalataim alapján.

A morgas nem baj, majd megbekel. Figyeld őket, de a morgast alapvetően én nem tiltanámm

aug. 6. 10:25
 2/3 anonim ***** válasza:

Több időre van szüksége a kan-nak, hogy elfogadja a szukát.

Nálunk is ugyan ez volt, és egy hónap kellett ahhoz, hogy jobban megismerjék egymást. Türelem

aug. 6. 11:18
 3/3 anonim ***** válasza:
Ne szólj rá. Morog. Nem veri, csak kommunikál.
aug. 6. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!