Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 9 hetes kiskutyát hogy szidjun...

9 hetes kiskutyát hogy szidjunk le? Nem akarom megütni. Mérgesen szoktam rászólni és az orrát megpöckölöm picit, vagy odébb tolom ha rosszat csinál. Ez nincs rá rossz hatással?

Figyelt kérdés
2015. júl. 3. 17:50
 1/4 anonim ***** válasza:

Nincs, csinald csak ami mukodik. En az enyemnek neha ra is szoktam csapni egyet a fenekere, de az a fontos hogy csak akkor fegyelmezd ha a "tett" kozben kapod el, mert utana mar fogalma sem lesz a kutyanak hogy miert kapja, amit kap. Es fontos az is, hogy soha ne hivd oda magadhoz azert hogy megusd, mert akkor a hozzad valo odamenetelt egy ido utan a veressel azonositja a kutya, es nem fog odamenni.

De segitene mondjuk ha lerinad hogy pontosan mit csinal, amit te nem szeretnel. Mert peldaul ha a hazba pisil/kakik akkor annak mas a modja hogy megtanitsd neki, a leszidas ott nem fog mukodni.

2015. júl. 3. 17:56
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha pl. harap, akkor a pofáját megmarkolod és óvatosan (nem durván) megszorítod egy határozott Nem! kíséretében. Esetleg megfoghatod a grabancát és elhúzhatod a rosszalkodás tárgyától. Amúgy ritkán van szükség tettlegességre kölyökkutyáknál, hamar meg fogja tanulni, hogy mikor vagy mérges. Ha pl. nagyon belelovalja magát a hisztibe vagy a rosszalkodásba, akkor csapj valami váratlan zajt: tapsolj például, és úgy mondd, hogy nem szabad.

Lehet még trükközni: elterelni a figyelmét pl. a cipők rágásáról valami mással. Én a bútor sarkát Erőspistával kentem be, mikor a kiskutyám rákapott a rágásra.

2015. júl. 4. 09:18
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

Border collie-m van.. nagyon okos meg minden :) csak iszonyat módon makacs :)

És képes megsértődni.

2015. júl. 4. 15:27
 4/4 anonim válasza:
Nem szabad ütni! :( A fenekét, vagy a nyakát kell megmarkolni egy fél másodpercre, ennyi kizökkenti. Formálj az ujjaiddal "fogsort", az anyaállat is így fegyelmezi a piciket + közben mondd a tiltó szót, amit használsz. Olvasd el ezt: cesar millan hogyan neveljünk tökéletes kutyát
2015. júl. 10. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!