Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha egy kutya megöl egy embert...

Ha egy kutya megöl egy embert minden esetben el kell altatni?

Figyelt kérdés

Nem tudom honnan jutott eszembe, nincs is kutyám xd

Ha a kutya a gazdáját védte az enyhítő tényező?

Tegyük fel, hogy valaki betör hozzám este és le akar szúrni álmomban, de a kutyám a betörő torkának ugrik. Ilyen esetben is el kell altatni?

Vagy ha a kutya ismeri a támadót és tudja, hogy kárt akar okozni a gazdájának, ezért támadja meg. Például egy kattant ex vagy zaklató, etc.

Olvastam, hogy egy szakértőnek veszélyesnek kell nyilvánítania, ha mondjuk alapvetően kedves, aranyos a kutyus és tényleg csak a gazdáját védte akkor életben hagyják?

aug. 4. 22:42
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
84%
Ha az udvaron kívül támad valakire
aug. 4. 22:49
 2/16 anonim ***** válasza:
89%
Nem. Megfigyelés alatt tartják és utána dől el.
aug. 4. 23:09
 3/16 anonim ***** válasza:
65%
Nem kell elaltatni, hiszen a kutya már megölte. 😳
aug. 4. 23:14
 4/16 anonim ***** válasza:
68%
3, nyilván a kutyára gondolt
aug. 4. 23:17
 5/16 anonim ***** válasza:
77%
Szegény kutya, és ha jogosan ölte meg?
aug. 4. 23:19
 6/16 anonim válasza:
9%

Szerintem ha egy kutya öl, akkor ott baj van. Egy kutya ugat, belemar a számára vélt ellenfélbe, de ha jó körülmények között van tartva, nem megy el a végsőkig.

A kutyák okosak, emberileg szocializáltak, az a kutya aki ezen a határon túl megy, nem "norlál" valószínűleg nem úszhatja meg a retorziót...

Általában a kutyatámadások "gyilkos" kimenetele a kutya kivégzésével kell hogy járjon, de lehet a gazda is jól megkapja a törvénytől a magáért, mert a felelős állattartás ilyen.

Én nem mérlegelnék, ha én döntenék, mindenképp a gyilkos kutya elaltatása, gazda börtönbe vonulâsa lenne a döntés. (még ha jogos önvédelemről is van szó, hát azért szabjunk határt, és ne engedjük a visszaélést se ilyen téren)

aug. 4. 23:59
 7/16 anonim ***** válasza:
12%
Járványügyi karantén/megfigyelés, majd altatás. És ez így helyes!
aug. 5. 00:14
 8/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

#4 Hármas pedig nyilván értette, csak vicceskedik :DD

#5 nekem is ez a kérdésem :D

"Szerintem ha egy kutya öl, akkor ott baj van."

Ezzel nagy részben egyetértek, de nem feltétlenül.

Tudom, hogy egy jólnevelt kutya valóban nem megy el direkt a végsőkig de ha nem direkt csinálja?

Pl találkoztam már olyan dán doggal aki a derekam fölé ért, pedig nem vagyok alacsony (nagyon kis aranyos volt egyébként). Ha ne adj Isten egy ilyen kutya eltalálja a combartériádat akkor egy harapás, kalap, kabát. Ilyen esetben is altatás lenne a megérdemelt retorzió szerinted?

Lehet, hogy kicsit kioktatósnak hangzik amit leírtam de nem annak szántam, csak kíváncsi vagyok a véleményedre :D

aug. 5. 00:52
 9/16 anonim ***** válasza:
93%

Tegyük fel, beugrik, átmaszik (stb) a keritésen egy tolvaj.

A kutya védi a területet, érzi a tipik szagot amit amúgy is utál, tehát megtámadja a tolvajt, akkor is ha nem engem véd közvetlenül, mert mondjuk nem vagyok otthon.

A tolvaj nem is lehetne ott ahol van, saját zárt terület ahova behatolt egy idegen. Szerintem jogosan támadja meg a tolvajt.

Pesze mondhatnánk, túlzás a megölés. Ez nyilván igaz, de a kutya nem elég szofisztikáltan mérlegel, ártalmatlanítani, visszatartani, elüzni akár vérmérséklettől, méretből adódó védekező kepessegtől függően.

Ha ketten vannak a kutyák akkor még egymást is hergelik és súlyosabb az idegen elleni támadás.

YouTube on több betörő vs kutya/kutyák videó van fenn.

Van ami kinyiffantással végződik.

Nem ítélem el a kutyát...

Tette a dolgát

aug. 5. 02:03
 10/16 anonim ***** válasza:
39%

Ha a kutyánk a saját telkünkre betévedő behatolót elteszi netán láb alól,akkor vessen magára.

Felőlünk meg is eheti,és nem marad nyoma.

Meg nem kell bajlódni az elásásával.

Vagyis tuti nem érdekelne,és így be sem jelentenénk,mert minek.

A kutyát meg még megjutalmaznánk hogy jól tette amit tett,mert ez is többek között a dolga.

aug. 5. 03:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!