Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen csomó lehet a kutya...

Milyen csomó lehet a kutya nyakán?

Figyelt kérdés

Van egy csomó a kutyám nyakán ami olyan mintha egy seb okozta volna, van egy kis pontba sötét szerintem alvadt vér. Viszont nem tudom hol szerezhette, ezért se tudom biztosra hogy mi az.

Esetleg tapasztalt valaki ilyet? Elég nagy csomó fogásra.

Mindenféleképpen elmegyek vele orvoshoz, de legelőbb ma délután van rendelés, viszont nem hagy nyugodni. Szerintetek mi lehet?

aug. 3. 08:34
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Valami megszúrta, beleágyazódott a vége és kialakult körülötte egy kis zsírcsomó szerű tályog. A szervezete próbálja kidolgozni. Az állatorvos szépen ki tudná tisztítani.
aug. 3. 08:42
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Parazita is okozhatta, pl. kullancscsípés. Mechanikai sérülés is; megszúrhatta egy ág..? Bőrgyulladás is okozhat duzzanatos, tömött csomót a bőr alatt, ami vérezhet.

Jó ötlet az orvos; egyelőre ne aggódj.

aug. 3. 08:49
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is volt egy csomó a nyakán, elvittük orvoshoz, csak annyit mondtak hogy zsírmirigy, nem kell piszkálni. Minden esetre vidd el orvoshoz, ha valami baj van jobb időben észre venni
aug. 3. 09:20
 4/10 anonim ***** válasza:
50%
Vidd el dokihoz
aug. 3. 16:26
 5/10 A kérdező kommentje:

Elvittem orvoshoz, elvileg toklász ment bele és begyulladt de nem szedte ki több kérésre sem… közelünkben nincs több rendelő ami hétvégén is nyitva van, így csak hétfőn tudom vinni máshova.

Viselkedése meg semmi nem változott meg, nem fáj neki. Lesz esetleg valami probléma belőle ha csak hétfőn reggel távolítják el belőle? :(

aug. 3. 17:19
 6/10 anonim ***** válasza:
A toklász nagyon veszélyes! Lehet hogy mélyebbre megy és aztán altatni kell műtéthez. A vége kilátszódik vagy teljesen benne van? El is fertőződhet. Szerintem vidd el akár egy kicsit messzebbre orvoshoz. Ha már teljesen bele van fúródva a toklász akkor a növény kampói bele akadhatnak a szövetekbe, később szövődményei is lehetnek. Nem tudom mennyire hosszú a kutyus szőre, de nyáron jobb a rövid szőr, kullancsok, toklászok és a meleg miatt is. Egy rövidebb szőrben könnyebb észre venni a kullancsot, a toklászt hamarabb meg lehet látni, így akár az orvost is el lehet kerülni. Jobbulást a kutyusnak!
aug. 3. 19:44
 7/10 anonim ***** válasza:
17%
Szia nyilván nem tudod megoldani másképpen szóval hétfőn vidd el dokihoz de számítsa arra hogy eléggé esélyes hogy műteni kell a kutyát már hogyha a toklász még beljebb megy akkor azt bizony csak műtéttel távolítható el.
aug. 3. 20:42
 8/10 Senior Séf ***** válasza:
48%
Sztem sima zsírmirigy.
aug. 4. 13:21
 9/10 anonim ***** válasza:
Már elvitted orvoshoz? Kiszedték? Jobban van?
aug. 5. 17:32
 10/10 A kérdező kommentje:

Igen el, még délelőtt, köszi az érdeklődést! :)

Másik dokihoz vittem, ő azt mondta már gyógyulófélbe van a seb, mert valószínűleg nem sikerült hálistennek az idegen testnek belefúródnia (mint kiderült nem toklász volt), csak megszúrnia és ezáltal begyulladt a terület.

Vasárnap este ki is fakadt a sebe, mikor észrevettem egyből bekentem neki betadinnal, ami az orvos elmondása szerint sokat segített.

Kapott rá krémet és antibiotikumot és szerdán megyünk krontollra, szóval minden jó! :)

aug. 5. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!