10-13 éves kutya mellé hoztál másodikat?
Mi a cél?
Ami tény:
1.Egy öreg kutya attól még sajnos öreg kutya marad, hogy mellé kerül egy (akár nagyon) fiatal. 2.Az elmúlás (halál) az ő életciklusuknak is sajnos ugyanúgy a része, ha nem történik baleset (nem üti el egy autó), ahogy a mienknek (velünk is megtörténhet ugyanez).
3.Ha valakit igazán szeretsz, annak az elmúlása akkor is fáj, ha épp van egy minimális vigasz azzal, hogy ott van a másik kutya.
4.Az öreg kutyát nem fiatalítja vissza a fiatal kutya ottléte.
9 éves kutyánk mellé hoztunk 10-11 éves kutyát, mert a rokununk, akié volt, meghalt.
Úgy voltunk vele, ha a régi kutyánk nem fogadja el, akkor keresünk neki másik helyet, de szerencsére nagyon jól fogadta, korukhoz képest jól összebarátkoztak, sosem volt morgás, egymásra ugatás.
Szerintem idős kutyát még zavarhatja is egy túl energikus, játékos új kutya. Maximum valami nyugodtabb természetűt választanék ha már muszáj, mert figyelembe venném az idős kutya igényeit.
A gyász mindenhogy rossz lesz, sokan nem is akarnak utána másik kutyát, annyira fáj nekik. Ez a "trükk" ezt megkerüli.
Mikor elhoztam a legfiatalabbat, a legidősebb 11 volt, a másik kutyám 8. Versenyzek, és a középső kutyám visszavonultatása előtt még szerettem volna utánpótlást.
Szerencsére jól kommunikál a kis majom és az idősebbek is, és meg sem próbálja piszkálni a legöregebbet, látja, hogy nem vevő a játékra, míg a középső igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!