13 éves nagyszőrű, közepes, eddig kint élő kutyát hogy szokatnátok panelba?
3. emelet, lift van. Bár az autóba se lehetett soha betenni (extra hányós,nyálzós,pisilős/kakilós/reszketős a kocsiban), nemhogy liftbe....
Szóval nem tudom. De muszáj lesz valahogy.
Másik városba kellene hozni a gazdi betegsége miatt. Egészséges kutyáról van szó. A szőre nem nyírható, a meleget nem bírja. Azt se tudom, hogy bírná a téli meleget, fűtést. Vagy az itteni rengeteg "pitbú"-t, ha értitek,mire gondolok....
Szóval ötletek? Szállításra, szokatásra...bármi jöhet.
Sehogy vagy nagyon (de tényleg nagyon) nehezen.
“Öreg” kutyus, a szabadsághoz szokott.
Szobatiszta sem biztos, hogy tudna lenni.
Odavinném és onnantól ott élne. Annyi, hogy az első időben pár óránként vigyétek le eü sétára.
A kocsiban üljön mellette valaki és az ülést takarjátok le valami vízhatlan cuccal.
A liftet szerintem gyorsan össze fogja kötni a sétával és amúgy is kb 1-2 percet kell bent lennie. Legyél nyugodt és határozott és nem lesz baj.
A városi környezethez nehéz megmondani, hogy mit fog szólni, szerezz be egy erős pórázt és hámot/nyakörvet, amiből nem tud kibújni és rajta vannak az elérhetőségeid.
Vidd el kozmetikushoz, ő majd rendberakja a bundáját, a meleget meg majd megszokja.
Elég sok kerti kutyát fogadnak örökbe lakásba/bejárással és nagyon jól alkalmazkodnak, jobban érzik magukat, mint azelőtt. Sok 10 év feletti kutyát láttam már, aki probléma nélkül megszokta a benti létet, sőtt, még nem láttam olyat, akinél ez bármi problémát okozott volna.
Kedvesen, türelmesen.
Olyankor is vidd el sétálni, amikor kevesebb a forgalom, nincs akkora zaj, tömeg hogy lássa hogy olyan is létezik, az talán motiválja majd.
Eleinte ugyanis biztosan félni fog hogy minden mozog, büdös, zajos, félelmetes.
Kb. 10 évesen fogadtam örökbe egy kutyust. Sajnos már nincs velünk, de az utolsó 4 éve boldogan telt el velünk .
Addig soha nem élt lakásban, egy tanyáról mentették ki, majd állatmenhelyen volt.
Sok türelem kellett hozzá, de hozzá szokott a benti élethez.
Sajnos egy dolog volt amit nem tudott megtanulni, az a póráz nélküli séta, mert olyankor szaladt amerre látott, hívószóra nem reagált.
Pedig a lakásban, vagy pórázon nagyon szófogadó kutyus volt.
Nálunk a szobatisztaságra nevelés szerencsére csak kisebb problémákat okozott, mert a lakásunkhoz tartozik egy kis előkert és oda gyakran ki tudtuk engedni, ott is elvégezhette ha szükségét érezte.
A lényeg, hogy legyetek felé türelemmel és szerettel még akkor is, ha nem mindig lesz egyszerű vele az élet.
2!
??? Milyen elmaradt szocializációról beszélsz? A kutya tökéletesen jólnevelt,mindenre meg van tanítva!
Vagy azt gondoltad,hogy mivel kinti,el van hanyagolva?
Nincsen. Szociális, okos kutya. Csak eddig kint élt.
A bundája rendben van,évente megy kozmetikushoz (nem nyírandó szőre van), hetente van fésülve. 1 filc nincs rajta. Szóval ezzel sem lesz baj.
Elég elkeserítő,mit gondolnak itt egyesek a kinti kutyákról....
Én csak az eredeti kérdésre keresem a választ. Hogy meg tudná-e szokni,hogy bent lakik.
Mert ahol most lakik,nem szeret bemenni,bár kiskorában nagyon sokat volt bent,szobatiszta (volt). De kb 5 éves korától nem hajlandó bemenni a házba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!