Mit teszel, ha a kutyád nem fogad szót, ha telibesz.rja, hogy te éppen magadhoz hívnád, hátranéz rád, aztán teszi tovább azt, amit éppen csinált?
Oké.
Köszi mindenki.
Akkor folytatom, pórázon is majd többször odahívom, jutalmazom, meg a futtatóban is játék közben.
Aztán ha nagyon nem ért szót, akkor vége a játéknak.
Kutyaiskolában vinném, ahogy járunk a sajáttal. MINDEN óra alap része a behívás például, illetve minden engedelmes parancs (marad, állj, nem, stb).
"mit mondtam, hányszor kell neked szólni, akkor sem fogadott szót"
Igen, tipikus hiba, a kutya nem ember, nem érti ezeket a mondatokat. Tőmondatokat ért, hangsúllyal. Beszélgetni nem vele kell. Ahova mi járunk ott is van egy nő, aki így "beszélget" a domináns, neveletlen kutyájával. És nem érdekli ha más kutyát félelemben tart (mégha nem is bántja őket)
A mostaniaknál elég egy (káromkodós) szóbeli számonkérés és attól függően, hogy mekkora a nézőközönség vagy az esélye, hogy van hallgatóság válogatom meg ehhez a szavaimat és a hangerőmet. Tudom, hogy nem értik a konkrét szavakat, de a szituációt elég jól leveszik és elkezdenek viselkedni. Nagyon durva esetben megfogom a nyakörvüket, magam felé fordítom a fejüket és úgy kérek számon.
Egy ideje rájöttem, hogy vannak kutyák, akik gyárilag igyekeznek a gazdájuk kéréseit teljesíteni és nekem ezek a kutyák valók, őket keresem és tényleg nagyobb harmóniában tudok velük létezni, mint egy ölésre szelektált terrierrel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!