Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit teszel, ha a kutyád nem...

Mit teszel, ha a kutyád nem fogad szót, ha telibesz.rja, hogy te éppen magadhoz hívnád, hátranéz rád, aztán teszi tovább azt, amit éppen csinált?

Figyelt kérdés
Köszi.
júl. 26. 06:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
66%
Nem, ez is egy tanulási szakasz. Ha most azt tanulja meg hogy nem muszáj neked szót fogadni akkor 3 évesen se fog és 10 évesen se.
júl. 26. 10:57
 12/16 anonim ***** válasza:
69%
Teljesen jól csináltad. A kutya okos állat, rá fog jönni, hogy ha faszkodik, vége a bulinak. Ez a legjobb módszer.
júl. 26. 14:03
 13/16 A kérdező kommentje:

Oké.

Köszi mindenki.

Akkor folytatom, pórázon is majd többször odahívom, jutalmazom, meg a futtatóban is játék közben.

Aztán ha nagyon nem ért szót, akkor vége a játéknak.

júl. 26. 14:47
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

Kutyaiskolában vinném, ahogy járunk a sajáttal. MINDEN óra alap része a behívás például, illetve minden engedelmes parancs (marad, állj, nem, stb).

"mit mondtam, hányszor kell neked szólni, akkor sem fogadott szót"

Igen, tipikus hiba, a kutya nem ember, nem érti ezeket a mondatokat. Tőmondatokat ért, hangsúllyal. Beszélgetni nem vele kell. Ahova mi járunk ott is van egy nő, aki így "beszélget" a domináns, neveletlen kutyájával. És nem érdekli ha más kutyát félelemben tart (mégha nem is bántja őket)

júl. 26. 16:42
 15/16 A kérdező kommentje:
"mit mondtam" vagy "hányszor kell neked szólni" máskor érti, lehúzza a fülét, tudja, hogy rosszat csinált.
júl. 26. 19:40
 16/16 anonim ***** válasza:
66%

A mostaniaknál elég egy (káromkodós) szóbeli számonkérés és attól függően, hogy mekkora a nézőközönség vagy az esélye, hogy van hallgatóság válogatom meg ehhez a szavaimat és a hangerőmet. Tudom, hogy nem értik a konkrét szavakat, de a szituációt elég jól leveszik és elkezdenek viselkedni. Nagyon durva esetben megfogom a nyakörvüket, magam felé fordítom a fejüket és úgy kérek számon.

Egy ideje rájöttem, hogy vannak kutyák, akik gyárilag igyekeznek a gazdájuk kéréseit teljesíteni és nekem ezek a kutyák valók, őket keresem és tényleg nagyobb harmóniában tudok velük létezni, mint egy ölésre szelektált terrierrel.

júl. 26. 20:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!