Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit teszel, ha a kutyád nem...

Mit teszel, ha a kutyád nem fogad szót, ha telibesz.rja, hogy te éppen magadhoz hívnád, hátranéz rád, aztán teszi tovább azt, amit éppen csinált?

Figyelt kérdés
Köszi.
júl. 26. 06:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
4%
Ha leírnám töröltetnék.
júl. 26. 06:56
 2/16 anonim ***** válasza:
13%

Kérdés mekkora a kutyád.

Kertben van vagy lakásban.

Ha kisebb fajta akkor sokszor odahívod megsimogatod, utána már figyel rád.

Ha nagyobb, akkor meg kell tanulnia szót fogadni.

Erre van iskola.

Nekünk kisebb volt. Lakásban. Nem vártunk el tőle semmit, csak annyit hogy ha határozottan rászólunk hogy állj - akkor megálljon.

Ez működött amíg nem látott véletlen meg egy macskát.

Ha hívtuk akkor picit füttyentettünk és mondtuk hogy gyere ide.

Ezt persze kedvesen ..

Ha így fegyelmeztük és szigorúan akkor félt, pedig nem bántottuk.

Szerintem kis rövid szavakkal, hangsúly érzékeltéssel.. megtanulja hogy most parancs vagy jutalom ...

Meg sok szeretettel, simogatással, mert a kutyák az emberhez kötődnek.

Ha nagyobb akkor mindenféleképpen érdemes oktatásra hordani ha van rá lehetőség. Akkor már a felelősségünk is komoly

júl. 26. 07:04
 3/16 anonim ***** válasza:
47%

1 #

Remélem nincs kutyád ( sem )

Nagyon sivár lehet az életed, a lelked..

A kutya egy állat..

Ösztönei vannak ..a tudatát mi fejlesztjük.

Mindenki a saját világa esze szerint.

Egy biztos - önzetlen őszinte szeretet kapunk cserébe.

Szerintem ez számodra ismeretlen.

Az ilyen "gazdák" kutyái lesznek kiszámíthatatlanok.

Ezek támadnak..

Tudod.. ne a kutyát nézd hanem a gazdáját..

júl. 26. 07:12
 4/16 A kérdező kommentje:

Közepes. 1 éves. Most feszegeti a határait, eddig nem volt ilyen gondunk.

De ha egyszerűen sehogy sem bírom rávenni, hogy odajöjjön, ilyenkor mit csináljak? Eddig működött, mert ragaszkodó, hívtam szépen, jött, kapta a jutit, simit. Ha komolyra vettem a szót és parancsként mondtam neki, akkor is jött. De most vagy 5-6x szóltam neki, de semmi. Elment mellettem, vagy rám se nézett. Ilyenkor mi a teendő? Futtatóban voltunk, mondom neki, mit mondtam, hányszor kell neked szólni, akkor sem fogadott szót, végül odamentem, póráz és kimentünk, vége volt a futinak. Nem tudom, ezzel jót tettem-e, de nem tudtam mi mást kéne tennem...

júl. 26. 07:15
 5/16 anonim ***** válasza:
86%

Hja, kamasz kutya 😁 Nem tudsz mást, mint odamenni, és pórázra kötni. Bár apámnál néha használt az erélyes hangvétel, de neki mély hangja van, ha kiereszti, a madarak is leesnek a fáról 😅

A megverése nem opció, attól csak felni fog és már amiatt nem fog odamenni. Ha meglátja, hogy közeledsz, elszalad.

júl. 26. 07:30
 6/16 anonim ***** válasza:
81%
3-as, Dehogy van, ne viccelj. :D Szerencsétlennek valószínű senkije sincs, aki elviselné, se ember, se állat. Azért kellemetlenkedik itt. Hát, itt is le kell szrni, és kész, úgyis szokva van hozzá. :D
júl. 26. 07:31
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, semmiképp sem szabad hagyni hogy amikor makacskodik akkor elerje a célját és ne menjen oda, ne fogd meg. Ha nem megy, el kell kapni, odavinni ahova hívtad és leszidni.

Ha annyiban hagyod akkor azt tanulja meg hogy elég akkor mennie ha ő is úgy akarja.

júl. 26. 07:49
 8/16 A kérdező kommentje:
Úgyse fogom elengedni máshol, csak futtatóban. Ki tudja, máskor is eszébe jut leszarni.
júl. 26. 08:02
 9/16 anonim ***** válasza:
82%
Hát, épp kamaszkorban van, szóval...
júl. 26. 08:43
 10/16 A kérdező kommentje:
Akkor lehet, hogy később magától majd visszaáll?
júl. 26. 09:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!