Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyiért tudok és hol kiskuty...

Mennyiért tudok és hol kiskutyát venni?

Figyelt kérdés

Ne szedjetek szét, semmivel sem vagyok képben, de nem szaporítós kutyust szeretnék, ezért kérek segítséget.

Szóval, most fogunk családi házba költözni, és egy staffordot szeretnénk fekete-szürke (kék) színűt.

Hogy kislányt vagy kisfiút igazából abban is segítséget kérnénk. Házőrzésre de családtagnak egyaránt.

Mi az az ár, ahol már tudhatom, hogy nem szaporítós? Ragaszkodjak a törzskönyvhöz, vagy a törzskönyvezett szülőkhöz?

Mire kell figyelni?

Baranyában vagyunk, ha a környéken tudtok megbízható tenyésztőt, azt is megköszönöm

júl. 19. 13:47
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
93%
Ne haragudj kerdezo, tenyleg nem ertesz hozza, es gondolom magahoz a kutyahoz sem. A staff nem a legkonnyebb fajta eleve. Riasztod van, ergo nem kell hazat orizni, hat hozz el egy kicsi cuki fiatal menhelyi kutyat, mindenki jobban jar.
júl. 19. 16:12
 12/27 anonim ***** válasza:
94%

Ne ezt a fajtát válaszd. Átjön a kérdésből, hogy nincs kutyás tapasztalatod, ami nem ördögtől való, de ez túl nehéz terep lesz kezdésnek.

Az, hogy anyádat megharapta a kutya, nem a menhelyiség függvénye, hanem a hozzá nem értés. Menhelyen/ideiglenes befogadóknál is sokféle staffi van, nem csak traumatizált, szóval itt anyukád csinált valamit rosszul.

Házőrzésre riasztórendszert ajánlok, nem kutyát. Staffit amúgy sem tartunk kint (gondolom ez lenne a szemeben a házőrző, hogy kinti kutya...), mertz rövidszőrű. Kölyökként pedig alap, hogy bent van, ugye?...

Nem az árából tudhatod, hogy szaporítós-e, hanem hogy bejegyzett tenyésztőtől vásárolsz, és igen, a törzskönyv ALAP, minden, ami nem törzskönyvezett, az szaporítós. Amelyiknek a szülei törzskönyvezettek, de a kölyök nem, az SUMÁKOLÁS, ergo szintén szaporítás, onnan sem veszünk kölyköt!

Nézd inkább az alapján, hogy te mit tudsz nyújtani a kutyának és te mit "vársz el" a kutyától, és ez alapján válassz egy hozzátok passzoló fajtát.

júl. 19. 16:41
 13/27 anonim ***** válasza:
37%

Szia!

Javaslok elolvasni 10 könyvet, pár blogot és pár videót megnézni, aztán utána ha nem gondoltad meg magad, érdeklődj ezeknél a tenyésztőknél!:)

[link]

[link]

Inkább az utóbbi, facebook az kevésbé javalott.

Illetve én más fajtákban vagyok otthon, de ahány staffit ismerek, főleg a kislányok nőttek a szívemhez.

júl. 19. 17:23
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Staffi nem házőrző fajta.
júl. 19. 18:21
 15/27 anonim ***** válasza:
85%

Ha soha nem volt még kutyád nem javaslok staffit. Kutyaovi és suli kötelező minden kutyánál, főleg ennél a fajtánál - ott téged fognak megtanítani, hogyan kezeld a kutyát. Nagyon erős szocializáció, emberrel, állattal, különböző szitukkal egyaránt, kicsi korától. Kutyasuli nem őrző-védő tanfolyam, de amúgy az is inkább személyvédelemről szól, nem arról, hogy ugasson a kutya ha jön a betörő vagy fogja meg vagy nem tudom mit vársz tőle (amúgy valószínűleg a legbarátságosabb kutya is megtámadna egy éjszaka kerítésen átmászó embert, ezért szokták megmérgezni a ktuyát ha olyan házba törnek be). Egyetlen dologra jó, a nem tervezett betöréseknél azt nézik, hova tudnak könnyen-gyorsan-csendben bejutni, nem egy kutyás házat választanak (vagy ha mindenhol kutya van a környéken akkor mondjuk egy olyat, ahol kistestű/barátságos van). Nagyon nem kerti dísz kategória, komoly problémák lesznek ha nem tervezel mindennapos sétával + szellemi és fizikai lefárasztással - staffinál sokan a kocogást, futást kb. kötelező elemként írják, nem tudom így van-e, de az biztos, hogy nagy mozgásigényű és nagyon intelligens fajta, komoly problémákat okoz ha elhanyagolják. Tenyésztő minden esetben ad törzskönyvet, aki bármilyen indokkal nem ad, az nem tenyésztő, tökmindegy milyen szép és igényes a környezet meg milyen jól bánnak a kutyusokkal.

Másik: tenyésztőknél várólisták vannak, és többszázezres ár - úgyhogy mire ténylegesen oda jutsz, hogy elhozhatod a kiskutyát lesz időd tájékozódni MINDENNEl kapcsolatban a kutyáról, fajtáról, általánosságokról stb., a neten mindent megtalálsz.

Az jó, hogy kérdezel

júl. 19. 18:47
 16/27 anonim ***** válasza:
40%

Nem kötelező minden kutyánál a kutya suli.

Az én kutyám, akit 4 és fél évesen fogadtunk örökbe menhelyről, ahol 3 és fél évet lakott, egyszerűen tökéletes volt. A világ legjobb kutyája. Családszerető, szelíd, türelmes, mint valami terápiás kutya. Új családtagokat, cicákat, tengerimalacokat is családtagként fogadta. Nem ugatott soha, nem szaladt el, nem volt se habzsolós se válogatós, normálisan evett mindenből, amit kapott, annyit, amennyire szüksége volt, a többit meghagyta. Nem volt irigy sem a többi állatra sem meg egyáltalán. Alkalmazkodott, kifigyelte a családot, ki mikor merre.

Minden kutyával barátságos volt, de ha megtamadták, megugatták, simán csak elkerülte. Nem folytatott vitát és nem is kezdett.

Sorolhatnám még, de tényleg annyira jó kutya volt, hogy az hihetetlen.

Az utolsó erejével is azon volt, hogy boldoggá tegyen. Végstádiumú áttétes, bélleállásos tüdőrákkal is csak az utolsó napban volt szarul, azelőtti napig még vidámkodott és ásott. Gyönyörű volt és élettel teli. Imádtam. A lelki társam volt, a mindenem, a Kincsem. Rettenetesen hiányzik.

júl. 19. 18:58
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Csaladi kutyanak jobb otlet lenne inkabb egy berni pasztor pl.

Tokeletes kinti kutya, birja a telet, bar nyaron azert nem art huvos helyet biztositani neki, plusz nagyon jambor es igazan konnyu nevelni.

Most nem azt mondom, hogy ne lehetne elrontani, de ha alapvetoen napi szinten foglalkozol vele, viszed kutyasuliba, akkor nagy baj nem lehet.

Nem ugy, mint egy bull tipusunal. Ha annak nem adod meg a megfelelo nevelest es foglalkozast, hajlamos bekattani. Bocsi, hogy ezt irom, de ez sajnos igy van, hajlamosabbak.

Nagyon nagyon rossz otlet lenne nektek egy ilyen kutya!

júl. 19. 19:33
 18/27 anonim ***** válasza:
83%
16-os: szuper, szerencséd volt, de azért nem ez a jellemző felnőtt kutyánál. Első kutyánál kötelezővé tenném, mert - ahogy írtam - a gazdát tanítják. Kölyökkutyánál pedig még inkább, hiszen azt te formálod (oké, van egy fajtajellemző és az egyedre jellemző, mondjuk így személyiség, de mégis te formálod).
júl. 19. 21:30
 19/27 A kérdező kommentje:

Nem, nem kinti, kinti-benti kutyának szeretném.

"Nem az árából tudhatod, hogy szaporítós-e, hanem hogy bejegyzett tenyésztőtől vásárolsz, és igen, a törzskönyv ALAP, minden, ami nem törzskönyvezett, az szaporítós. Amelyiknek a szülei törzskönyvezettek, de a kölyök nem, az SUMÁKOLÁS, ergo szintén szaporítás, onnan sem veszünk kölyköt!"

ezt a részt köszi, ez volt az első mozzanat ebben a 2 oldalban, aki válaszolt is arra, amit kérdeztem...

Nem örző-védő kutyát szeretnék, csak annyit, hogy ha választani kell, hogy hova menjenek be, akkor hátrébb kerüljek a sorban, illetve ha éjjel kimegyek a gyerekem elé a buszmegállóba, akkor senkinek ne forduljon meg a fejében a közelünkbe jönni rossz szándékkal.

Segítségért jöttem, tájékozódni, pontosan azért, hogy tudjam, mire készüljek, de 90%ban kioktatást kaptam, olyan stílusban, ami bicskanyitogató.

A kérdést a sajátjaim közül törlöm, majd tájékozódok és kérek segítséget máshol

júl. 19. 22:09
 20/27 anonim ***** válasza:
87%
A stafford nem házőrző kutya. Sok staff emberekkel kifejezetten barátságos. Nekem például megtámadta egy a kutyámat, és amikor mentünk vissza a gazdájához elkérni az oltásiját (mert míg szétválasztottuk őket, én is megharapódtam), farokcsóválva, nyalva-falva jött elém a kutya, pedig elhiheted, nem érezhetett felőlem túl rokonszenvező érzelmi hullámokat. Amúgy meg, ha ennyire nem vagy semmivel képben, akkor könyörgöm, ne olyan kutyafajtát akarj, amelyikhez tapasztalt gazdára van szükség, és főleg ne akard saját gyerek mellé, mert az ilyenekből lesz aztán újságcikk meg tévés hír.
júl. 19. 23:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!