Meglátja a pórázt a kezembe, maga alá pisil. Napi 4* cserélem a rongyot alatta. Tettem alá kutyapelenkát, 3 másodperc alatt szétkapta. Mit tegyek, hogy ne rohadjon szét a padló, napi 4* húgytól meg felmosástól?
Istenem, de jó nektek basszus hogy egy egész lakást, ágyat összehugyozó kutyáról tudtok napokon keresztül vitatkozni???
Ja?? lehet hogy nem is nektek a jó.
Hát igen, van abban valami, amit a 12-es ír. Új kutyával is bazi nehéz az eleje szerintem, de én hasonló okok vagy lehetséges okok miatt nem vállaltam be menhelyi kutyát. Eleve az ottani körülmények között lehet ezek ki sem derülnek róla, ha valaki nem bírja idegileg vagy nincs annyi ideje, energiája és pénze a kutyára mint az utólag kiderül és visszaviszi el van küldve a menhely által a közösségi médiában a kva anyjába (nem egy ilyen posztot láttam).
Szóval kérdező ez tuti nehéz menet lesz, mindent ki kell próbálni, akár zsebbe nyúlni és házhozjárós trénert hívni, illetve imádkozni, hogy minél hamarabb beilleszkedjen a kutya hozzàtok.
Visszafelé fejlődünk.
Már nem kell a póráz látta, hogy bepisiljen és nem csak éppen bepisil, elég, ha látja, hogy húzom a cipőm, tudja, hogy séta jön, odamegy és leguggol és odaereszti az egész balatonját .....
Nincs ötletem mit kezdjek vele.
Nemhogy jobb, minden rosszabb.
Nem akarok azok közé tartozni, akik visszaviszik a kutyát a menhelyre.
Azt fogom csinálni, hogy elbújok öltözni. Hogy ne lássa. Aztán utána megyek gyorsan fogom a pórázt ráteszem azt futás.
Vagy nemtom.
Amúgy valaki azt is mondta, hogy igenis tudatni kell vele, hogy bent nem szabad. De ugye nem szabadna megszidni.
De én már azt se hiszem el, hogy ez csak félelem pisi. Az nem csak egy kis becsurranás? Mert most konkrétan látta, veszem a cipőmet, rendesen odamaguggolt és mindet odaengette.
Meg az van, hogy kint is sok mindentől megijed, megugrik stb, akkor nem pisil oda inedtében. Meg itthon, ha leb.szom, mert csúnyán néz a cicákra, akkor is bemegy a helyére, ugyanúgy lehúzza magát, de nem húgyozik oda.
Szóval nem értem a logikát.
De akkor kint miért nem pisil, ha megijed vagy fél? Ha sikerül kivinni úgy, hogy nem bent sikerül, akkor is úgy pisil kint, hogy rója a köröket, aztán leguggol valahol és mindet egybe.
De előtte van, hogy egy órát másfelet kell vele mászkálni mindenfelé, mire talál egy helyet. És addig is sokszor leül, megugrik, ha fél, mégsem folyik semmi.
De ma reggel pl olyan nyugodtan sétált, mint még soha. Aztán bement a fűbe pár lépést aztán pisilt is.
Tök jó, de nem értem, mi mivel függ össze, mi az ok és az okozat.
Ma délelőtt gyakoroltam vele, kezembe vettem a pórázt, cipőt fel-le stb, és már oda is jött szépen, ha pórázzal a kezemben hívtam magamhoz, csak a fejét hajtotta le, de nem guggolt neki. Nemsokára ténylegesen megyünk, kíváncsi leszek, akkor mi lesz. Na meg a továbbiakban.
De tényleg félek, mert eddig ha egy lépéssel előbbre is voltunk, utána öt hátra.
Egyébként a kérdésre a válasz, hogy miért menhelyről, az első is onnan volt és a világ legjobb kutyája volt, 4,5 évesen fogadtuk örökbe, de annyira hihetetlenül jó kutya volt, tökéletes és a mindenem volt, imádnivaló. Egyébként ő is félt az elején, kb fél év kellett neki, mert a férfiaktól egyenesen hátra arcot vágott meg sok más is volt, de ilyen értelmetlen logikátlan dolgai nem voltak, a problémákat egyszerűen lehetett nála kezelni, ha rossz volt rászóltam, ha okos, megdicsértem és ennyi. De nem is nagyon voltak vele gondok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!