Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meglátja a pórázt a kezembe,...

Meglátja a pórázt a kezembe, maga alá pisil. Napi 4* cserélem a rongyot alatta. Tettem alá kutyapelenkát, 3 másodperc alatt szétkapta. Mit tegyek, hogy ne rohadjon szét a padló, napi 4* húgytól meg felmosástól?

Figyelt kérdés
júl. 7. 18:43
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
92%
Örömében? Félelmében? Mennyi idős? Milyen gyakran sétáltatod? Milyen választ vársz, ha semmi infot nem írsz le?
júl. 7. 19:18
 2/25 anonim ***** válasza:
82%

Mennyi idős a kutya? Mióta van nálad? Milyen az előélete (ha van)? Van diagnosztizált betegsége, ami előidézheti ezt? Mert amit leírtál, abból nehéz bármit is megállapítani.

Nem tudom milyen padlóburkolatotok van, nekem járólap, fiatal kutyus mellett én is takarítok pisit, kakit, nyilván nem kellemes, de nem rohadt szét a padló.

júl. 7. 19:22
 3/25 A kérdező kommentje:

Megoldottam. Kijön, becsukom a szobaajtót, míg ráteszem a pórázt. A folyosón járólap van, a szobában parketta.

Félelmében, de amint rákerül a póráz már semmi baj, meg kint sem, csak amíg látja nálam a kezemben. Vagy bárkinek a családból a kezében. Akkor menekül és bepisil, lehúzza magát.

Menhelyről hoztuk, egy éves, nem tudom hogy bántak vele.

júl. 7. 20:34
 4/25 anonim ***** válasza:
85%
Valószínű rossz emlékek kötik vagy a pórázhoz vagy valami ahhoz hasonló dologhoz. Az jó, ha már átmeneti megoldást találtál, nem tudom csinálod-e, de a póráz ráadása után jutalmazd szóval és nasival is, pozitív dologgal kösse össze. Tudom rohadt nehéz, de talán ilyenkor jobb minden szó nélkül feltörölni a pisit, biztos félelmében pisil be. Remélem hamar rájön, hogy ti nem fogjátok bántani és megszűnik ez a probléma.
júl. 7. 21:52
 5/25 A kérdező kommentje:

Kizártam a szobából, kicsit még leültem pötyögni. Utána készülődtem, már elkezdte húzni magát. Nem vettem le a pórázt, csak odahívtam magamhoz, megvakargattam, közben megkerestem a nyakörv karikát és simi közben észrevétlenül rácsatoltam a pórázt, aztán egyből mondtam is neki, gyere séta, jött szépen, nem pisilt be.

Tudom, türelem és nem szabad ezért szidni, mert erről nem tehet, csak féltem már, hogy mire elérem, hogy ne féljen tőle ennyire, addigra szétrohad alatta a padló. Mert ugye ott van a fekhelye, oda menekül be a póráz láttán és ha megyek felé pórázzal, befordul a fal felé, lehúzza magát és már csorog is be neki.

De amint rajta van a póráz és elindulok, jön utánam, ott már nem fél.

Szerintem odacsaphattak neki valami madzaggal, az is lehet, hogy a menhelyen, ha nagyon ugrált vagy nem tudom.

júl. 8. 00:19
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Miért van az hogy ennél a kérdésnél minden nap látok új válaszokat, de ha megnézem összesen mindig 4-5 választ bírok elolvasni mert a régebbiek eltűnnek?
júl. 8. 08:39
 7/25 anonim ***** válasza:
80%
Rengeteg idő és türelem fog kelleni, mire el fogja tudni engedni a félelmet. Nagyon sok dícséret, pozitív megerősítés, jutalomfalat legyen nálad minden alkalommal, ha feladod rá a pórázt. Akár a lakásban is gyakorolhatjátok, nem csak a sétáknál. Ha pozitív dologgal tudja összekötni, nem fog félni. Ha bepisil, ne lássa rajtad, hogy haragszol rá, mert az sem segít.
júl. 8. 10:26
 8/25 A kérdező kommentje:

Hát eddig "oké", hogy a folyosó köve felmoshatóbb, mint a szobában a padló, de ez sem jó, hogy egésznap felmosunk.

Azt is mondták már, hogy talán gyenge az idegrendszere, ezért reagál mindenre érzékenyen.

júl. 9. 11:27
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd elől a pórázt, jöjjön-menjennúgy, hogy ott van a földön. Vagy legyen a kezedben sokszor otthon is. Egyszerűen csak szokja meg, hogy a póráz látványa nem jelent semmit.
júl. 9. 14:35
 10/25 A kérdező kommentje:
Rendben. Megpróbálom.
júl. 9. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!