Rossz gazda az, aki nem vesz drága tápot a kutyájának?
Darlingot vagy maradékot kap.
Ettől rossz gazda valaki vagy senkinek semmi köze hozzá?
Jó szülő valaki, ha moslékkal eteti a gyerekét? Vagy senkinek semmi köze hozzá?
Állatot azzal a mentalitással vesz magához normális ember, hogy megadja az állatnak azt, amire szüksége van. Ebbe a normális táplálás is beletartozik. Nem az az elvárás, hogy drága legyen, hanem hogy jó minőségű, és olyan, ami az állat számára egészséges. A házikoszt maradék konkrétan egészségtelen, a darling szintű tápok pedig minimum nem kielégítőek tápanyag szempontjából.
Ha valaki olyan anyagi szinten van, hogy nem fér bele a büdzsébe a normális táp, akkor még szerencse, hogy állatot tartani nem kötelező. Hiszen ha egy normális táp nem fér bele, akkor az állatorvosi ellátása a kutyának még annyira sem fog, ergo a "gazdi" majd végignézi egy betegség esetén, hogy szenvedve kimúlik a kutyája, mert nem viszi orvoshoz.
Vannak nagyon jó minőségű, de olcsó tápok. Google a barátod, olvasd az összetevőket. Én Mojestic-et használok, nekem az belefér. A darling szerintem ami hányással egyenlő minőség és még nem is olcsó :)
Figyelj, nem is értem minek kutya ha nem tudod megengedni az etetését.
Elsővel nagyon egyet tudok érteni.
Két hosszúéletű kutyánk volt, állatorvost 5 évente láttak apróbb bajokkal, az oltásokon kívül természetesen.
Egyikük legolcsóbb sajátmárkás tápot kapott, másikuk prémiumot.
Konyháról pedig nagyon kevés aznapi maradékot mindkettő.
@1 “ Jó szülő valaki, ha moslékkal eteti a gyerekét? Vagy senkinek semmi köze hozzá? “
Azért a gyerek kicsit komolyabb dolog mint egy háziállat, de egyébként igen, ma is láttam egy vitát arról, hogy egy anya írta hogy nem ad anya tejet a babának mert neki kényelmesebb a táp (noha van teje ami bizonyítottan egészségesebb) és a legtöbben bizony védelmükbe vették hogy “senkinek nincs köze hozzá mit ad a gyerekének” meg “elsősorban nő, csak másodsorban anya” és “semmi baja nem lesz ha nem kap cicit (ami esetében a legjobb minőségű ‘eledel’”.
Szóval ja, gyerekek esetében simán ezt mondják. Kutyák meg falu helyen mai napig 10-15 évet élnek moslékon
8, a kutya semmilyen dimenzióban nem dögevő.
Egyébként főzni a kutyának teljesen rendben van, a maradék félig romlott pörköltet kenyérdarabokkal, az, ami nincs oké (a házikoszt/maradék az utóbbira értendő).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!