Egy kutya mennyire bírja a hideget?
Sokan mondják, hogy szegény kutya kint a hidegbe milyen kegyetlen a gazdája. Értem, hogy egy yorki, vizsla stb. megfagyna hamar télen, de nem csak azért, mert a benthez vannak szokva? Úgy értem, oké, hogy a farkasnak nagy a bundája, de azok sose voltak bent 20-25 fokban. Hozzá vannak szokva a hideghez. Ha most egy vizsla életében kint volt a hidegben, esetleg volt kutyaháza, vagy másik kutya, akivel összebújt, melegítették egymást, az a kutya bírja a hideget jobban nem? Oké, hogy mínusz 10-20 fokban megfagy, de egy kis 1-2 fokot bírna nem?
Szóval jogosan mondják, hogy a rövid szőrű kutyáknak csakis bent a helye télen?

Persze, hogy megfagyna kint hiszen a mi emberi butaságból szobacirkálót csináltunk belőle.Ha nem lenne a szobában hanem egész életében kint( és nem lenne fazonra nyírva szegény kutyuska) akkor simán kibírná odakint. Persze egy meleg óllal benne egy ronggyal vagy kutyafekhellyel.
És még a kínai kopasz kutya is kibírja télen, mert alapból hosszú a szőre, csak le van vágva neki.
És most jöhetnek panaszkodni, meg megcáfolni az olyan gazdik akik táskában hordják a rosszul szocializált harapós vakarcsaikat.
És Én személy szerint szeretem az összes kutyafajtát, de az ilyen túltenyésztett mutánsokat már nem bírom.
És nem CSAK a szaporítók teszik tönkre a kutyákat, hanem a tenyésztők is.Bár mennyire is jól foglalkoznak a kutyákkal, belőlük jobbat már nem tudnak tenyészteni, csak rosszabbat.
Hát innen jönnek a szocializálatlan házi-korcsok( elnézést a durva szóhasználatért), az idegbeteg csivavák(Chihua-hua-ák)( ez csak egy példa), a "korcs"( 3 lábú, vak)kutyák, akik egész életüket úgy élik le, hogy nem lehetnek normális, okos, aranyos kutyák, akiket jól nevel a gazdájuk.
Hát egy kicsit hosszúra sikeredett.De lényeg benne van.
Sziasztok!
Egy kutyatartó.

Nyugodtan hagyd kint!
Nem lesz semmi baja ha van kint neki kutyaház!
Tudom,hogy régi kérdés,de ahogy előttem is írták szerintem kutya és szőrzet függő.Kibírni kibírja minden kutya,de kérdés mennyi szenvedéssel vészeli át a mínuszokat.
Nekem pit keverékem van rövid szőrű,udvaron van ólban ahol még fűtés is van neki,de csak langyos meleg van nem 100 fokos.Meg kicsike csivavám aki még a lakásban is ha nincs 20-22 fok reszket ha kimegy a konyhába-fürdőbe.Szóval azért egy tényleg rövid szőrű kutyát nem tennék úgy ki ha nincs fűtött helye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!