Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy kutya mennyire bírja a...

Egy kutya mennyire bírja a hideget?

Figyelt kérdés

Sokan mondják, hogy szegény kutya kint a hidegbe milyen kegyetlen a gazdája. Értem, hogy egy yorki, vizsla stb. megfagyna hamar télen, de nem csak azért, mert a benthez vannak szokva? Úgy értem, oké, hogy a farkasnak nagy a bundája, de azok sose voltak bent 20-25 fokban. Hozzá vannak szokva a hideghez. Ha most egy vizsla életében kint volt a hidegben, esetleg volt kutyaháza, vagy másik kutya, akivel összebújt, melegítették egymást, az a kutya bírja a hideget jobban nem? Oké, hogy mínusz 10-20 fokban megfagy, de egy kis 1-2 fokot bírna nem?

Szóval jogosan mondják, hogy a rövid szőrű kutyáknak csakis bent a helye télen?

2010. okt. 30. 20:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
63%

Persze, hogy megfagyna kint hiszen a mi emberi butaságból szobacirkálót csináltunk belőle.Ha nem lenne a szobában hanem egész életében kint( és nem lenne fazonra nyírva szegény kutyuska) akkor simán kibírná odakint. Persze egy meleg óllal benne egy ronggyal vagy kutyafekhellyel.

És még a kínai kopasz kutya is kibírja télen, mert alapból hosszú a szőre, csak le van vágva neki.

És most jöhetnek panaszkodni, meg megcáfolni az olyan gazdik akik táskában hordják a rosszul szocializált harapós vakarcsaikat.

És Én személy szerint szeretem az összes kutyafajtát, de az ilyen túltenyésztett mutánsokat már nem bírom.

És nem CSAK a szaporítók teszik tönkre a kutyákat, hanem a tenyésztők is.Bár mennyire is jól foglalkoznak a kutyákkal, belőlük jobbat már nem tudnak tenyészteni, csak rosszabbat.

Hát innen jönnek a szocializálatlan házi-korcsok( elnézést a durva szóhasználatért), az idegbeteg csivavák(Chihua-hua-ák)( ez csak egy példa), a "korcs"( 3 lábú, vak)kutyák, akik egész életüket úgy élik le, hogy nem lehetnek normális, okos, aranyos kutyák, akiket jól nevel a gazdájuk.

Hát egy kicsit hosszúra sikeredett.De lényeg benne van.

Sziasztok!

Egy kutyatartó.

2010. nov. 4. 12:03
 12/13 Orsy Nóra ***** válasza:
44%

Nyugodtan hagyd kint!

Nem lesz semmi baja ha van kint neki kutyaház!

2010. nov. 4. 12:44
 13/13 anonim válasza:

Tudom,hogy régi kérdés,de ahogy előttem is írták szerintem kutya és szőrzet függő.Kibírni kibírja minden kutya,de kérdés mennyi szenvedéssel vészeli át a mínuszokat.

Nekem pit keverékem van rövid szőrű,udvaron van ólban ahol még fűtés is van neki,de csak langyos meleg van nem 100 fokos.Meg kicsike csivavám aki még a lakásban is ha nincs 20-22 fok reszket ha kimegy a konyhába-fürdőbe.Szóval azért egy tényleg rövid szőrű kutyát nem tennék úgy ki ha nincs fűtött helye.

2016. dec. 13. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!