Szerintetek milyen kutya passzolna hozzám? (Én a labradorra, vizslára, uszkárra, angol springer spánielre gondoltam hirtelen de ötleteket is várok)
Én egy olyan kutyát szeretnék amelyik:
Nagyon ragaszkodik hozzám,
megvédene ha kell (ez nem annyira fontos de ha lehet akkor ilyen kutyát szeretnék),
tudna velem futni jönni és sokat sétálni.
Jól kijöjjön a macskákkal
ne fáradjon el gyorsan
És ne hulljon nagyon a szőre.
Amiket biztosítok a kutyának(most ennyi jutott eszembe):
Orvosi ellátás
alapfelszerelések (póráz ,hám stb.)
napi 1 óra séta és 1 óra játék vagy tanítás
hétvégente akár 3 óra séta és 1-2 óra játék/tanítás
nyáron amennyit csak szeretne a kutya
ha kell kutyasuliba is tudom vinni
Mikor lenne érdemes megvenni a kutyát ?
És honnan?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Nem álláshirdetést írsz te ki a leendő kutyának, hogy beleírd, "biztosítasz" neki orvosi ellátást meg pórázt, hát ezek alap dolgok :DDD
Macskával legtöbb kutyát össze lehet szoktatni, ha együtt nőnek fel, de mindenesetre vadászkutyával (mint az összes felsorolt kutya a labradoron kívül) én inkább nem kísérleteznék egy potenciális "zsákmány" mellett.
Megvédeni magától egyik felsorolt kutya sem fog, és nem is alkalmasok házőrzőnek.
Hol tartanád? Mekkora területe van? Napi 1 óra kevés lesz, ha lakásban laksz, akkor esélytelen. A napi 3 óra alap, főleg, ha nem egyben történik.
Gondolom ezek szerint még suliba jársz? Ezesetben nem (sem) ajánlom a kutyát egyelőre, ki tudja, hova fogsz egyetemre menni, hol fogsz munkát vállalni, találsz-e valaha kutyabarát albérletet, stb.
Várj még pár évet.
"A labradornak jó ha velem fut? Mert több helyen azt olvastam hogy nem jó futni max 100 métert. Ez igaz?"
Nem tudom hol olvastad ezt a blődséget, de miért ne lenne jó neki? Aktív vadászkutyák...
Hát a labinak és a rövid szőrű vizslának pont nagyon hullik a szőre. Talán az uszkáron kívül ezek a fajták annyira nem gazdásak és pont, hogy mindenkit szeretnek. Max néhány vizsla fajtában találsz olyan egyedet, aki valamilyen kísérletet fog tenni a "megvédésedre".
A leírásodhoz jobban illenek a magyar terelő kutyák, a puli, a mudi és a pumi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!