Tippek frissen kertbe került kutyához? Eddig csak benti kutya volt.
Bármi közvetlen veszély kint a kertben? Mire kellene figyelnem?
Most lesz kint életében először, eddig csak futtatóban járt. De mivel ez neki is egy remélhetőleg jó élmény lesz szeretném azért biztonságban is tudni.
Medence lesz, homokozóba bemehet nappal, és ugyan nem kedveli őket annyira, de a gyerekek is ott lesznek, hogy ne unatkozzon. Meg persze mi, de én első sorban grillezéssel leszek elfoglalva, így labda dobálás vagy ilyesmi most részemről max esti órákban lesz.
A nap mennyire káros egy kistestű, nyírt szőrű kutyának? Ha elmegyek ilyenkor bezárhatom a lakásba ugyan úgy? Mit vinnétek neki? Bármi plusz akár akkor, ha vonatozni mentek vele? (Bármilyen tipp jöhet)
Sétálni hosszútávon nem fog, tudom, hogy a beton meleg. Van kézikocsi, beül a gyerekekhez.
Okosak a kutyak, csak annyit lesz napon, amennyi neki kenyelmes. Legalabbis nekem soha nem kellett ezt figyelgetnem, magatol befekszik az arnyekba. Ugye arnyek az legyen, ez fontos :D Legyen kint neki viz.
Van kertunk, de ha nem vagyok itthon, a hazban van. Illetve telen szinte ki se megy magatol, nekem kell kirangatni setalni, mert tacsko es utalja a telet.
Semmi pluszt nem vettem neki kintre igazabol, de nalunk ugye bent is alszik, szoval kutyahaza sincs kint.
Vonatozashoz en zart hordozoban viszem, mert amugy picit fel tole, de ott biztonsagban erzi magat. Az olemben vagy a labamnal van ilyenkor a hordozo.
Amugy oltasi konyv kell, illetve poraz es szajkosar, ha nincs hordozoban.
Setalni melegben keso delutan, estefele megyunk, akkor mar nem forro a beton.
Nézzétek át a kerítést, hogy ne tudjon sehol se kimenni és az első hetekben figyeljetek rá jobban, hogy "megvan-e és nem szökött ki mégis". Sok lakáskutya az új kertet is lakásnak gondolja és nem ürít oda, ha nálatok is ez van, akkor napi párszor vigyétek el legalább egy utca körre sétálni.
Amúgy én körbenéznék, körbekérdeznék, hogy mennyire lopják/mérgezik a kutyákat és annak megfelelően hagynám csak felügyelet nélkül az udvaron vagy az utcafrontot lekeríteném előle, de az is jó, ha a házban marad.
Ha extra rövidre van nyírva, akkor bizony leéghet, de alapvetően nem szoktak a nyírt kutyák sem megégni.
Vonathoz vigyél oltásit, zárt szállítóboxot/hátizsákot vagy szájkosorat.
Igen, csak nyaralásról van szó, de biztosra akarok menni, hogy nem esik baja. :)
Repülővel nem akartunk menni, mert ott a csomagtérben kellene utaznia, én még friss jogsival nem merek ekkora útra mindenkiért felelősséget vállalni, így inkább vonatozunk. Villamoson szokott utazni, úgyhogy szerintem a vonattal sem lesz gond. Mondjuk nem tudom, hogy kell-e neki hordozó neki, ha nem akkor biztosan teljesen jól el lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!