Ha kutyához nyúlsz, megmosod utána a kezed?
Gyerekkoromban belémverték, hogy "kutyázás" után kezet kell mosni. Ez máig megmaradt. Egyébként kész baktériumtelep a kutya nyála, a szőrébe meg minden beleragad, a szar is, amiben időnként szeret fetrengeni.
Ki akar elkapni valamilyen életveszélyes fertőzést? Én nem.
Ahogy a cikk is írja, annak az embernek a kutyája olyan állapotban volt hogy ha simán megnyalta volna, akkor is szepszist kap tőle. Egy olyan baktérium volt a nyálában ami normál esetben, egészséges kutya nyálában nincs. El is kellett altatniuk :(
Én mindig kezet mosok kutyázás után, ettől függetlenül a linkelt esetben kézmosással sem lehetett volna megakadályozni a szepszist.
Egészséges kutyának meg nincs semmi a nyálában ami gondot okozhatna. Csak higiéniai okokból kell utánuk kezet mosni.
5, ös, olvastam már, nem konkrétan erről az esetről, de tudom, hogy van valami tőlük elkapható fertőzés, ami nagyon súlyos tüneteket produkál. Bár az azért nagyon-nagyon ritka. Azt sem tudom igaz-e, szintén ilyen borsonline szintű "roppant hiteles" forrásból volt. :D Szóval emiatt én nem aggódom.
Azt azért hozzá tenném, hogy beteg szinte sosem vagyok. Ha mégis, az azért van, mert ősszel elfelejtek időben felöltözni. Kb. 3 évente szedek össze egy kis náthát, ennyi.
Nem tartozik szorosan ide, de pl. a mai napig mosatlanul eszem meg a gyümölcsöt is a fáról (nálunk nincs permetezés). Szerintem az emberek kicsit túlzásba viszik a sterilitást, és ezért olyan nyavalyásak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!