Kutyahordozóban mennyire feszengenek a kutyák?
Új kutyust fogadnék örökbe és ha esetleg el kell vinni állatorvoshoz, akkor a kocsiban ilyenben vinném.
Ha egy ilyenben beteszem a kocsiba akkor az anyósülésre kell vagy hátra valahova? Esetleg csomagtartó?
Gondolom az se gond, ha előre szoktatom hozzá otthon, hogy az legyen a kis odúja vagy valami(?)
Én az anyósülés elé teszem le, egy picit ráhúzva az ülést. Így rá is látok vezetés közben; egy hirtelen fékezésnél nem tud a hordozó felborulni, és ha ijedtében becsurrant a kutyus, a pisi nem az ülésre megy, hanem a gumiszőnyegre. (Pluszban ki is szoktam bélelni a hordozót régi, de tiszta törülközővel)
De teheted az ülésre is, csak kösd le a biztonsági övvel. (Én még nem próbáltam)
Szerintem a legrosszabb ötlet a csomagtartóba tenni az amúgy is megszeppent kutyát.
Igen, jó ötlet, ha megismeri a hordozót a mindennapi életben.
Én szinte csak ketrecben viszem a kutyákat a kocsiban. Először meg vannak szeppenve, 2-3 alkalom után meg már maguktól ugranak vagy tolonganak, hogy emeljem be őket.
Vidd el párszor kocsival a közelbe, sétáljatok egyet, aztán kocsival vissza és meg fogja kedvelni. Ha csak dokival hordod a ketrecben, akkor van rá esély, hogy félni fog tőle.
Ulesre hordozoban nem teszem,mert leborulhat, a padlon van.
De vannak ilyen bekotheto kutyaulesek, nekem az nincs, nem tudom milyen, de letezik, ezert megemlitem.
En csomagtartoba nem tennem.
Nekem a csomagtartóban van egy kennel. Kiskora óta ott utazik, az a biztos pontja ha elutazunk. Tréningek alatt, amikor nem mi vagyunk a pályán, akkor is a kennelben van.
Egyáltalán nem feszeng, mert csak pozitív élménye van.
Egyik kutyánk éjszaka pedig szobakennelben alszik. Este ha úgy döntött ő fáradt, bemegy és lefekszik.
És igen, szoktatsd nyugodtan hozzá már a lakában is! :) Egyen benne, ha akar pihenjen le ott. Dobj be neki kaját, hadd menjen be érte - játsszatok ilyet is!
Nem tudom mekkora lesz a kutyus, de én nem cipelném a hordozóban…
Hadd menjen majd a saját lábán el addig amíg beszáll a kocsiban a hordozóba / kennelbe, aztán pedig ha megérkeztek vedd ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!