Miből gondolják az emberek, hogy a kutyák nem fáznak?
Tudom, hogy nagyon sok jóérzésű gazdi van, akik - ha a házba nem is engedik be a kutyust, - de kint megpróbálnak olyan körülményeket teremteni neki, hogy a lehető legkevésbé fázzon.
De vannak "emberek", akik egyszerűen azt gondolják, hogy a kutya nem fázik még télen sem! Honnan veszik ezt? Minden állat fázik, ha hideg van! Csak gondoljunk bele egy kemény téli éjszakába, amikor még nagyon jól felöltözve is meg lehet fagyni, a kutyának meg még egy kuckója sincs, hogy elbújjon szegény....:((
Ilyenkor tél kezdetén már annyira elkezd fájni a szívem értük...
akkor te is jöhetsz ki velem a mínusz 20 fokba.
A pulit meg lehet bezárni a 20 fokos lakásba...
Kutyafüggő ez.
Világ életünkben kint voltak kutyáink. Persze néha bejönnek pár percre,de annyi,utána mennének is ki.
Régen a keverékünk egy rövidszőrű kutyus volt,de télre nagyon sűrű bundát növesztett. Igaz,ő mindig a házában aludt,ahol volt neki szalma is,be se akart jönni a házba,nem fázott.
A mostani 3 kutyánk közül is csak egy használja a kutyaházat,pedig van 3 is... De ő csak ha hideg van,most még nem szokott ott aludni. A másik kettő a -15 fokban is a teraszin alszik mindig.Van nekik pokróc,az egyik azon szokott,a másik még azt s használja.Az ő döntésük,ezek szerint mégse fáznak. És nem calami nagytestű fajták.
Emberben is van aki a meleget szereti és szeptember közepétől fűt. Én még most se kapcsoltam be,sokszor még így is melegem van. Télen is max 4-5 órát megy délután a fűtés.Másnak ez kevés. Ez van.
Viszont tény,hogy a lehetőséget meg kell adni nekik,egy kutyaház a minimum,ha valaki kutyát tart
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!