Miből gondolják az emberek, hogy a kutyák nem fáznak?
Tudom, hogy nagyon sok jóérzésű gazdi van, akik - ha a házba nem is engedik be a kutyust, - de kint megpróbálnak olyan körülményeket teremteni neki, hogy a lehető legkevésbé fázzon.
De vannak "emberek", akik egyszerűen azt gondolják, hogy a kutya nem fázik még télen sem! Honnan veszik ezt? Minden állat fázik, ha hideg van! Csak gondoljunk bele egy kemény téli éjszakába, amikor még nagyon jól felöltözve is meg lehet fagyni, a kutyának meg még egy kuckója sincs, hogy elbújjon szegény....:((
Ilyenkor tél kezdetén már annyira elkezd fájni a szívem értük...
Az a jobbik eset, mert akkor ezek szerint bemehetne a házba, de ő úgy dönt, hogy kint alszik. Lényeg, hogy te biztosítottad neki a lehetőséget, hogy bemehessen a házába.
Aki írta, hogy álmában megfagyott a mamája kutyája...:((((((( szörnyű:(((
Azért rengeteg kutyát lehet látni, hogy majd megfagynak, úgy reszketnek szegények, én róluk beszélek.
Egyébként milyen fajta a 2 kutyusod, aki írtad, hogy kint alszanak a füvön?
Hogy tudtok általánosítani?!
Egy csivavát nem lehet egy lapon említeni egy szibériai huskyval vagy pulival!
Nekünk huskynk van és nem hiszem, hogy fázna, mivel imád a hóban aludni. Van neki amúgy nagyon jó kutya háza, de hát nem is mindig megy be. Vagy van, hogy a nyitott garázst választja helyette. Ami szerintem hűvösebb mint a háza. Neki télen olyan vastag, többrétegű bundája van, amitől tényleg nem fázik.
Te sem fáznál, ha be lennél csavarva egy olyan bundába és még közben azért mozognod is kéne. Én egy sima téli kabátban ki szoktam melegedni.
Persze egy csivavát nem lehetne kint tartani, de az nem is kinti kutya. Összehasonlíthatatlan egy huskyval. Ahogy az előzőek is írták.
Amúgy azokat a kutyákat én is sajnálom, akiknek nincs házuk. Ráadásul láttam olyan kutyát, aki ki is volt kötve..és még az eső elöl sem tudott elbújni. Ez tényleg szörnyű.
De általánosítani sem szabad és itt fórumon az embereket pl. nem sajnálja senki. Pedig közülük is sokan megfagynak. És mondják, hogy mert ha bemenne hajléktalan szállóra, akkor nem fagynának meg, de szerintem akik ezt mondják, azok még sosem láttak belülről hajléktalan szállót.
Nem akarok senkit leoltani, de inkább annak kellene kérdésnek lennie, hogy miből gondolják az emberek, hogy a kutyák is emberek? Ők nem emberek, kutyák, máshogy éreznek mint mi, ezért hülyeség azzal példálózni, hogy na akkor akinek kint van a kutyája ház nélkül azt is ki kéne rakni a -20 fokba.
Amíg a kutya nem volt háziasítva (tehát a farkasról beszélünk) szerintetek ők is faházikó után ácsingóztak? Nem.Elvoltak, azért nőtt a bundájuk (nem hülyeség ez az evolúció).
Az meg, hogy vannak olyan ölebek, amiket nem ridegtartásra tenyésztettek ki, hanem direkt lakásba, más kérdés.
-20 fok meg nem mostanában lesz, -5 fokot a kutya simán kibír (mint ahogy valaki okosan írta előttem, más a vérmérsékletük).
Szóval szerintem azt kéne a fejekbe verni, hogy a kutya nem ember (nem csak ezzel a kérdéssel kapcsolatban), nem azt, hogy vegyen mindenki kutyaházat.
Én láttam, mert ott dolgozom (hajléktalan szállón). Ilyen hidegben meg télben még azt sem nézzük, hogy részeg-e valaki vagy nem, beengedünk mindenkit, csak hogy meg ne fagyjon - de nagyon sokan inkább kinn maradnak elképesztő körülmények között. Ez az ő döntésük 100%-ban.
De egy kutyát nem kérdez meg senki, hogy akar-e kint lenni -20 fokban. Persze, a huskynak semmi baja nem lesz, de bizony úgy van, ahogy mondod, sokan még egy rohadt házikót nem eszkábálnak szerencsétlennek, csak meg van ott kötve az udvar közepén egész életében... Megtiltanám az ilyennek, hogy kutyát tartson.
ma 14:33 Tündérem, régen sok minden másképp volt. Régen az ősember is elvolt a barlangban. Esetleg te most erre vágynál? Nem esik jól bebújni a jó meleg ágyikóba?
Hidd el, a kutyáknak is jól esne meleg helyen éjszakázni, még ha napközben kint is vannak.
Az emberek meg régen, amíg még a Homo Ludens néven voltak ismertek, és nem tudtak házakat építeni, és gondolkodni, no meg leginkább majmokra hasonlítottak, addig a szabadban éltek, és elég szőrösek voltak.
Szóval, okoska, húzzál ki a mínusz 20-ba Te is! Az evolúció, mint arra rátapintottál a kutyákat is megváltoztatta, mivel már nem farkasok.
12:16-os vagyok
Nekem pulim van, és csak akkor megy be a házába, ha felhőszakadás miatt áll a víz az egész kertben, meg ha -10 fok alá süllyed a hőmérséklet, egyébként a kutyaház melletti kaparásban szeret pihenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!