Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagyon fél a kutyám a viharban...

Nagyon fél a kutyám a viharban, hogy lehet ezt kezelni?

Figyelt kérdés

1 éves terrier keverék, mióta nálam van szilveszterkor volt az első, amikor nagyon félni láttam, akkor még hányt is, a fal felé fordulva töltötte az éjszakát a sarokban. Itthon voltam vele végig, de nem igazán tudtam kizökkenteni. Utána minden rendben volt mostanáig. Viszont mióta bejött ez a viharos időjárás, napok óta minden nap dörög, villámlik teljesen kifordult magából. Ő ugye jóval hamarabb érzi már ha közeledik a vihar és fel alá járkál, liheg, a kaja a mindene, de ilyenkor még jutalomfalattal se tudom elterelni a figyelmét, ha viharban lenne reggeli/vacsora idő akkor nem eszik, ha éppen van benne étel előfordul, hogy hány, néha lefekszik ide, oda, de olyan helyekre ahova máskor nem szokott, van, hogy hátat fordít nekem, van, hogy elbújik, de van, hogy csak a szoba közepére fekszik le, pedig amúgy igényli a figyelmet és a törődést, viharban figyelmen kívül hagy, ilyenkor szoktam beszélni hozzá, simogatni, de nem érdekli, először azt hittem, hogy beteg, viszont amikor jó idő van akkor olyan, mint mindig. Egy- egy vihar után kell minimum 1 óra, de inkább több, hogy elkezdjen megnyugodni. Azért ez így nincs rendben, ez nem évente egy szilveszter, amit átvészelünk, nem akarom, hogy ilyen időszakokban napi szinten szenvedjen.

Ne kövezzetek meg, egy kutyám volt előtte, őt nem érdekelte még a tűzijáték se különösebben így ez nekem új, nyilván tudom, hogy sokesetben félnek a kutyák a dörgéstől, villámtól, de nem tudom, hogy ez még belefér-e és van-e valami amivel tudnék egy kicsit enyhíteni ezen a helyzeten, vagy szakembert igényelne a dolog…

jún. 4. 01:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém is retteg
jún. 4. 03:26
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem semmit nem tehetsz. Az enyém is ilyen volt, annyit tudsz tenni, hogy ott vagy mellette, szerintem úgy egy kicsit jobb neki.
jún. 4. 06:48
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Hallottam már olyat, hogy valaki kissé hangosabbra veszi a tvt, rãdiót, hogy ne hallja a kutya se, mi van kint, hát nem tudom, mert te is írod, hogy "megérzi"....
jún. 4. 06:50
 4/11 anonim ***** válasza:
18%
Elutazol ha esőt mond.
jún. 4. 06:53
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nagyon dicséri egy ismerősöm: [link]
jún. 4. 07:47
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Hozzá kellene szoktatni, de sok teréning kell hozzá és szakember.
jún. 4. 08:20
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém is fél, ez sajnos ilyen.

Egy próbát megér:

[link]

jún. 4. 08:27
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Kikezelni nem tudod belőle sajnos. De vannak módszerek, amikkel segíthetsz neki. Nyugicsomó mondjuk. Vagy valamilyen készítménnyel.

[link]

jún. 4. 09:46
 9/11 anonim ***** válasza:
31%

Állatorvost kérdezd meg, hogy tud-e ajánlani valamilyen nyugtató készítményt.

Ha nem kábul be teljesen a kutya, akkor megpróbálhatsz pozitív élményeket társítani a viharhoz. Minden dörgésnél éljenezz izgatottan, mintha a világ legjobb dolga lenne, és adj egy nagyon finom falatot a kutyának.

jún. 4. 09:51
 10/11 anonim ***** válasza:

Enyem is ilyen 14 ev alatt hozzaszoktunk. 🤷‍♀️ semmivel se lehetett hozzaszoktatni a vihsrhoz , pedig sok mindent probaltunk. Az attorest kb fel eve az hozta el , hogy süketül igy mar csak a nagyobb dorgesek hallatan bujik el. Fiatalabb koraban mar az elso esofelhore is menekulore fogta.

Ha lattam, hogy megy a buvohelyre, tudtam , hogy esni fog. Oda maskor nem ment.

jún. 5. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!