Sétáltok ömlő esőben, viharban?
Ha menni kell hát menni kell :D
Ilyenkor születnek az olyan gyöngyszemek, hogy kukás zsákot húzok a kutyára (megfelelően szétvágva) hátha felfog valamit a vízből xD
nekem se kutyám, se macskám, mégis ki kell mennem az ömlő esőbe. ugyanis a vízgyűjő hordókba vezető csövet kell odébb tenni. Persze van vízhatlan öltözékem
(még a kutyasétáltatási időkből. Az kutyám elmebeteg volt, mert minél jobban esett, annál inkább szeretett bóklászni...én meg mit tudtam tenni..pedig nagy a kert, de ő az utcán ömlő vízben szeretett csatangolni)
Németjuhászom van, lakásban. Neki teljesen mindegy eső-vihar-hó, egy a lényeg, kint lehessen és valamit dobáljon a gazda.
Van törölköző, két kezem, a többi megszárad.
Az én kutyám utálja az esőt, a vihart, nem fél tőle, de nem bírja, ha vizes lesz a feje meg a füle, volt kapucnis kabátja, de az mindig lejött a fejéről meg hát azért se rajongott. Tegnap a mi esti sétánk időpontjában is zuhogott, vártam, hogy elálljon, de végül úgy voltam vele, hogy jobb túlesni rajta, nem igen tűnt úgy, hogy alábbhagy, a kapuban kellett egy kicsit nógatni, hogy muszáj menni, aztán egy 5-10 perc alatt el is intézett mindent és utána húzott is be a házba, egyértelműen jelezve, hogy neki a sétából ennyi most bőven elég volt.
Nekünk ilyenkor inkább a mozgáshiány a problémás, szörnyen aktív, pörgős, hozzá van szoktatva, hogy napi 2-3 órát aktívan megyünk, labdázunk, új helyeken kirándulunk, de szerencsére bent is le tudom fárasztani, legalábbis fejben, tegnap este kb. másfél órán át trükköket gyakoroltunk, utána még "itt a juti, hol a juti" játékot is játszottunk, szóval valamennyire elfáradt, de azért ma reggel úgy rohangált, mint egy veszett kecske :D
Érdekes egyébként, tavasszal meg ősszel annyira nem zavarja, szemerkélő vagy csendes esőben órákat is lehet vele menni, mikor nagyon vizes lesz a feje, akkor kicsit ugyan meg kell törölgetni neki, de egyébként nagyon látványosan nem zavarja, sőt élvezi is ugyanúgy az esős sétákat is, ugyanúgy rohangál, labdázik, de ez a tegnapi már neki is a "biztos, hogy nem megyek ki" kategória volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!