Csak szerintem túlzás már ez a kutya bánásmód?
Ne érezd emiatt magad rosszul, mert itt többen téged próbálnak rossznak beállítani! Nem vagy köteles ezt elviselni. Ha zavar, ne menj többet, de ne alázkodj meg senki kedvéért, ha valami nem tetszik, hát tegyél ellene.
Megváltoztatni őket úgysem fogod tudni, de magad sem kell becsapni, hogyha más szerint ez normális, akkor neked is rögtön annak kéne lennie!
Csak légy önmagad!
Hát én nevelem a kutyaimat, suliba is jártak, de egyszerűen egyiket se lehet leszoktatni az ugralasrol. Mármint rám nem ugrálnak, de idegenekre akik belepnek a kapun igen, mert érdekesek és ilyenkor tulpörög bennük az izgatottság ami minden jól nevetséget felül ír a fejükben. Ha az ugralast meguntak akkor is ott téblábolnak, dörgölőznek az illető körül.
Mi ezért általában kenelbe csukjuk őket amég tudjuk hogy olyan vendég jön aki ennek esetleg nem örülne.
A többi dologra nem tudok mentséget a baratnodnek. Ne menj hozzá ha ennyire zavar.
Engem az a barátnőm zavart, akinél a kutya 3 kiló bolhától szenvedett és hentestől hozták neki a lejárt, romlott szalámikat, májasokat.
Mindezt azért, mert egy bolhanyakörv meg egy normális kutya eledel olyan megterhelően rohadt drága lett volna és nem fért bele az évi két nyaralás mellé.
El kell fogadni,hogy mindenhol más a szokás. Náluk ez. Tudom nehéz.
Egyébként én kutyás szakmában dolgozok, már 4 kutya volt a családban 2 van is még mindig. Nagyon kutyás vagyok. De nekem is vannak határok. Ugrálás a saját kutyáimnál sem tűröm,mert szét karmolnak.
De most megismerkedtem egy új kutyás lánnyal,azt nem mondom,hogy nagy bnők lettünk,de jóban vagyunk van egy 10 kg-os kutyája aki mindig ugrál mikor meglát. Nos volt egy hét,hogy konkrétan minden reggel farmert kellett cserélnem mert tiszta sár lett,ahogy össze ugrált. Ő meg hagyja. Szívem szerint szólnék neki,hogy neveld már le az ugrálásról. De úgy vagyok vele,hogy van mosogép. És sokszor reggeli sétához inkább ugyan azt a farmert veszem fel,nem zavar,hogy már kicsit koszos, ez félre van rakva. Így nem kell annyit mosni :D
Próbálom többször kivédeni,hogy lehajolok kiteszem a kezem és próbálom lent tartani a kutyát.
Más sem szól bele én hogy nevelem,tartom a kutyáimat ( bár az enyémek nem ugrálnak)
Ugrálás ellen azt teheted,hogy kirakod a térdedet, én a futtatóban csinálom ezt,mert ott is boldog boldogtalan kutyája rám ugrál és azért mikor a 40 kgos doberman teszi annyira nem vagyok boldog.Néhány utközés a térdnek kellemetlen. Lefognak róla szokni,ha mész ne ugráljanak vagy pedig ovatosan lépj a hátsó lábujjukra,ezek annyira feltűnő kis trükkök és a kutyák leszoknak az ugrálásról,legalábbis nála előbb utobb biztos.
Nekünk mindig voltak kutyáink (nagytestű is) és meg voltak nevelte, hogy ne ugráljanak fel. Az meg alap, hogy asztalról nem adunk nekik.
Ezek nem nagy nevelési dolgok, itt inkább csak nem akarás van. Nyilván nem fog ezen változtatni. Megoldás lehet, hogy nem te mész át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!