Ha menhelyről hazahozok egy kutyát, hogyan kell bánni vele?
Úgy, minta kölyökkel? Legyen velünk bent a lakásban pár napot? Ő sír a menhelyi barátaiért, gondozókért?
Gondolom, majd elmondják a menhelyen is, de érdekel. Még nem most történne az örökbefogadás.
A legfontosabb, hogy az elejetol kezdve minden amit a jovoben el fogtok tole varni (pl. kanapera felugras, bizonyos helyisegekbe valo be NEM menetel, etetesi rituale, stb.) az elejetol kezdve tartassatok be vele kovetkezetesen. Mielott hazamentek vele (marmint be a lakasba/hazba) erdemes elmenni egy nagy setara vele (kb 1 ora, tobbet altalaban a menhelyi kutyak nem is birnak egy szuszra). Ismerkedik veletek, a kornyekkel es a kozos portya mindig erositi a kotodest (itt segit elkedzeni). Ha felmtentetek akkor, hagyjatok, had keresse o a ti tarsasagotok, szegenynek ez igen nagy trauma, ne tetezzetek azzal, hogy fenykepezitek, sikoltozotok neki, simogatjatok. Valtozo (a mienk kb 1 nap alatt lelazult), mennyi ido kell neki, hogy feloldojon.
Erdemes par napot raszanni az elejen, de a menhelyi kutyak 90% nagyon megbecsuli magat ha jo helyre kerul, ha nincs valami specifikus (lelki/fizikai) baja, akkor plane ha felnott kutyat valasztotok nem sok gondotok lesz szerintem.
Erdemes keresni kutyasulit/szemelyi trainert mar most, ha esetleg gondod merulne fel. Egy orvossal is erdemes konzultalni es elvinni a befogadastol szamitott 2-3 nap megbeszelni vele a oltasi es egyeb kezelesi tervet a jovore nezve.
Egy barati jotanacs: Menj el mar batran most egy menhelyre, ismerkedj a kutyakkal neadj isten vigyel el parat setalni is, lehet szep lassan kialakul valami a kutyaval es mire oda juttok, mar nem leszel szamara idegen (mi is gy csinaltuk masfel honapig jartam hosszajuk amikor csak tudtam es vittem setaltattam, tanitottam, jatszottam vele).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!