Hány éves korig hoznál el kutyát a menhelyről, gyerek mellé?
Kutyától és gyerektől függ.
Ha olyan a kutya, akkor még öreg korában se bántja a gyereket, hanem vigyáz rájuk (ha erre irányul a kérdés).
Nekem az előző kutyám egy drótszőrű foxi szuka volt, ennél okosabb kutyával még nem találkoztam, az mindenkit ugatott a kerítésen kívül, de ha bejött és mi nem tiltakoztunk a bejövetel ellen, akkor már nyalta a kezét. Viszont kisgyereket nem lehetett letenni, ha ott volt, mert addig kerülgette, a szeme sarkából figyelve a felnőtteket, hogy végül csak odakapott. Még új macskát is könnyebb volt hozzászoktatni.
Másrészt meg, egy kis méretű kutyát egy 6 éves gyerek, ha nem beszari, simán félrerúg, ha rátámadna. Ezért a gyerek kora meg mentalitása se mindegy, a kutya mellett.
Ugy ertettem, hogy meddig rugalmas es alkalmazkodo egy kutya, hogy megszokjon egy uj csaladban?
Idos kutyat nem fogok elhozni, mert nem akarom h ket harom ev mulva elpusztuljon.
Nekem volt 8éves befogadottam is, sőt,idiben volt 10éves is.
Kicsi kölyköt nem hoznék,azon kívül bármit
3,5 és 7,5 évesek voltak a lányaim, amikor meghalt a 12 éves kutyánk.
Nem mostanában szeretnék nekik ilyen fájdalmat okozni.
Max. 3 éves korig hoznék kutyát ez miatt.
Én az idős, szomorú, esélytelen kutyákat fogadom örökbe mindig, eddig 12/14/15/16 évesek voltak, akiket kihoztam.
Nagyon hálásak tudnak lenni és igencsak megfiatalodnak általában.
Jó látni, hogy milyen boldogok, amiért végre valaki szereti őket:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!