"Talán a harcra tenyésztett kifejezés lenne a legpontosabb mivel az adott kutya ugyan nem harcol de a fajtája arra lett tenyésztve"
Aha, szóval nem juhászkutya, hanem "birka terelésre tenyésztett kutya"?
Nem öleb, hanem "rózsaszín retikülben ülésre optimalizált kis pincsi"?
Ha genetika nem megy sehova, és fontos vele számolni.
Mert problémát okozhat.
Mondom ezt úgy, hogy imádom a Staffordshire terriereket, de tudom mire lett tenyésztve, és hogy az ösztönei mik. Tudom, hogy bár sose látott tehenet, de simán nekimegy ha találkozik vele.
2024. máj. 8. 11:52
12/27 anonim válasza:
Számomra minden kutya harcikutya amelyik elég nagy ahhoz hogy maradandó sérülést okozzon.
És igen,vannak kutyák amiknél a tenyésztésnél az erőszakos hajlamot tartották szem előtt.Pl a szovjet őrkutyát nem mondanám családbarát házikedvencnek.
2024. máj. 8. 12:07
13/27 anonim válasza:
Mert az állatbolondok néha kitalálják,hogy mit lehet és mit nem lehet, aztán egymásnak adják tovább a hülyeségeket. Kiír valamelyik valamit pl fb-n és húszezren megosztják,mert csak. Vagy elvégez 8 általánossal valami 2 hónapos tanfolyamot és onnantól kutyakiképzőnek, etimológusnak, biológusnak,pszichológusnak hiszi magát aki mindent IS tud a kutyákról és az összes többi állatról és emberről is. A fals, eltúlzott vagy megszépített infók meg csak keringenek és az összes hasonló 8 osztályt végzett és/vagy mentálisan sérült meg átveszi és tovább osztja.
2024. máj. 8. 14:35
14/27 anonim válasza:
Mert hülyék... ennyi erővel vadászkutya sincs, meg terelőkutya. Kutyaviadolokra lettek kitenyésztve, ez nem a kutya hibája, de tény.
2024. máj. 8. 15:03
15/27 anonim válasza:
mert felelõtlenek, és nem akarják tudomásul venni, hogy bizony a genetikai szelekció nem csak a külsőségekben volt sikeres.
inkább megy a delulu nintsem hogy elismerjék, hogy a kutya potenciálisan veszélyes, és ennek tükrében kellene nevelni.
de nem, majd ha megharap valakit, meg lesznek lepve
2024. máj. 8. 15:32
16/27 anonim válasza:
A harci kutyákat úgy tenyésztették, hogy emberre sose támadjanak.
Ugye a meccs után szét is kell szednie valakinek őket, és nem szerencsés, ha abban a feltüzelt állapotban a fickó combjából is kiharapnának egy darabot
2024. máj. 8. 15:44
17/27 anonim válasza:
Én már sajnos tapasztaltam magamon támadó kutyát. Elmondanám,rohadtul nem mindegy,hogy milyen fizikumú, milyen állkapocs erősségű kutya ugrik rád. Szerencsés esetben valaki a segítségefre siet (mint nálam is), és az sem mindegy,hogy az illető le tudja-e szedni rólad a kutyát. Egy harcikutya szétmarcangol és akkor sem ereszt el,ha agyonütik közben. Engem nem harcikutya támadott meg szerencsére,hanem valami nagyobb terelőkutya-keverék. Habár rámugrott,ledöntött a lábamról és megharapott, viszonylag lassú volt és nem marcangolt,fognyomokkal megúsztam. Szerencsére leszedték rólam. Most képzeljétek el ezt egy harcikutyával. Első dolga lett volna marcangolni és még azokat is szétszedte volna,akik közbeavatkoztak - és a segítöknek eleve esélyük sem lett volna egy izomállat kutyával.
2024. máj. 8. 16:01
18/27 anonim válasza:
17es válaszomhoz még annyit hozzátennék,hogy az én saját területemen,a kertemben támadott meg és a szomszédból ugrott át a kerítésen. Épp kertészkedtem és hátbatámadott. Semmi olyat nem csináltam,ami hirtelen vagy hangos vagy bármi rossz lett volna,mégcsak a kerítéshez sem voltam közel és nem is vettem észre a kutyát. Szóval mindig ROHADTUL meg tudják magyarázni,hogy a kutya nem támad feleslegesen,de ez egy baromság,a kutya 100% ösztönlény és ha van bármi kattanása,azt megcsinálja okkal vagy ok nélkül is.
2024. máj. 8. 16:07
19/27 anonim válasza:
Engem meg támadott már meg foxi is, amikor csak békésen sétáltam az utcán, szóval ezekkel az egyéni példákkal a világból is ki lehet kergetni. Rokonnak meg a vizslája tépte meg a szomszéd nyulát.
2024. máj. 8. 16:09
20/27 anonim válasza:
A foxit túléled,a harcikutyát nem. Ezen mit nem tudsz felfogni?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!