Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit kellene tenni, ha legközel...

Mit kellene tenni, ha legközelebb is találkozunk ugyanezzel a kutyával?

Figyelt kérdés
Szóval van a környéken egy kutya, amelyik utálja az enyémet. Egyszerűen nekimegy az enyémnek, az enyém meg visszatámad. Ezt elvileg én is tudom, meg a másik gazdája is. Én 10 esetből 9-szer ha meglátom őket, inkább megfordulunk, és a másik irányba megyünk, hogy ne legyen balhé. Ma az a kutya el volt engedve este a parkban, mi mentünk a sétaúton, pórázon sétálva, a párom is jött velünk. Meghallottam őket, mondtam a páromnak, hogy inkább forduljunk vissza, de ő azt mondta, hogy ne forduljunk már mindig vissza, menjünk tovább, amerre menni akartunk. Mondtam, hogy oké, de ha baj lesz, ő csináljon valamit. Amikor a kutya magasságába értünk a sétaúton, az meglátott minket, pedig elég messze volt, odajött elénk, két felnőtt ember, plusz az én kutyám a pórázon. A kutya egyet mordult felénk, és nekiment az én kutyámnak, az persze visszatámadott. A másik kutya gazdája vagy 50 méterre. Én elkezdtem kiabálni, hogy menj innen, meg hé, a párom meg belerúgott a másik kutyába, aztán lassan odaért a másik kutya gazdája és lefogta a sajátját. De nekem egyrészt lelkiismeretfurdalásom van, hogy belerúgtunk abba a kutyába, másrészt meg tényleg nem tudom, hogy mit csináljak, nem megoldás, hogy állandóan nagy ívben, tök messziről mi kerüljük ki őket és nem mehetünk arra sétálni miattuk... most is azt hittünk, hogy voltak tőlünk vagy 100-200 méterre, hogy akkor csak nem jön oda az a kutya, de olyan messziről odajött, és két ember jelenlétében nekiesett a kutyámnak... ti mit tennétek, mi lenne a jó megoldás?
2010. okt. 27. 23:16
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

sajnos már próbáltuk, hogy el voltak engedve, azóta tudjuk, hogy nem jó az... nem tudom, hogy meddig kellett volna őket hagyni verekedni, de mivel mindkettő kan, és mindkettő azonos méretű, én valahogy nem szeretem azt a megoldást, hogy öljék egymást, amíg tudják.. mégha nem is ölné meg az egyik a másikat, de egyikünknek sem hiányzik szerintem, hogy a kutyénkat tépett füllel, felszakadt bőrrel kelljen orvoshoz vinni.

Ami nekem nagyon fura, hogy azt még csakcsak elhiszem, ha egy kutya egy másik, egyedül levő kutyára támad, de ha ott van két ember, akkor hogy meri ezt megtenni? Amúgy én is azt hiszem, hogy a területét próbálja védeni, de hát az egész park nem lehet az ő területe. A kavicsos flakon jó lenne, csak hát azt állandóan magammal cipelni... több kiló lehet, bár lehet, hogy egy fél literes üdítőspalackba teszek kavicsokat, az talán annyira nem nehéz. köszönöm az ötleteket.

2010. okt. 28. 10:45
 12/14 anonim ***** válasza:

Vegyél elektromos kutyariasztót.Megnyomod rajta a gombot és kiad egy olyan hangot,hogy a legvadabb kutya is földre fekszik ijedtében.Persze csak ha eredetit veszel.

Egyébként meg szerintem is érdemes lenne inkább összeengedni őket.Ha más kutyát nem bánt,akkor a tiéddel is lerendeznék a dominancia kérdést fél perc alatt.

2010. okt. 28. 13:10
 13/14 anonim ***** válasza:
Szóval a verekedéshez mindig két fél kell. Ha a te kutyád kellőképpen alázatos lenne (mondjuk hanyattvágná magát), akkor a másik nem támadná. Vagy ha a másik kutya gazdája is partner lenne benne, akkor letilthatnátok együtt mindkét kutyát, és ki sem alakulna a harc. De itt nem is ez az igazi kérdés, hanem az, hogy a másik sem lehetne póráz nélkül! Tehát tényleg két dolgot tehetsz, vagy lenyeled a békát és másfelé sétáltok, vagy hivatalos útra tereled az ügyet és bejelentést teszel a közterület felügyeletnél. Én nem javaslom, hogy te magad szállj szembe egy másik kutyával. Én meg merem tenni, volt is rá példa, hogy 40 kilós kutyát szedtem le az enyémről, de én kellően határoztt vagyok ahhoz, hogy ne származzon belőle bajom. A legbiztosabb és a legkockázatmentesebb megoldás az elkerülés, ami persze az alap problémát nem oldja meg.
2010. okt. 28. 14:29
 14/14 A kérdező kommentje:
utolsó: hát igen, ez a bajom... mondjuk azért nem hibáztatnám a kutyámat, hogy amikor szépen, pórázon sétál mellettem, akkor nem vágja hanyatt magát a másiknak. Úgy érzem, hogy az én dolgom lenne megvédeni, én vagyok a gazdi, és idegesít, hogy nem tudom. Ma is láttuk őket, kikerültük őket.
2010. okt. 28. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!