Mit kellene tenni, ha legközelebb is találkozunk ugyanezzel a kutyával?
Ez attól függ mekkora kutyákról van szó.A kistestűek simán összemorognak,meg harcolnak,legalábbis úgy néz ki,de harapás nem történik,csak az egyik rááll a másik hátára.
Nagyobb kutyák simán megharapják egymást.Ha nagyobb kutyáról van szó és nincs kutyariasztó vagy valami,akkor nincs más,fel kell rúgni.
Az pedig elég okos kutyafajta.Akkor sétához vigyél magaddal zacskóban párizsit és ha jön akkor oda dobod neki,vagy leülteted.
Egyébként ha a saját kutyádat is leülteted és rászólsz,hogy nem mozdulhat vagy moroghat,akkor nem hinném,hogy támadna a másik.
Bocs, de nem hiszem, hogy egy kis párizsival le tudnád kenyerezni azt a kutyát, amely a területét védi :)
NÁlunk is ugyanez a helyzet, csak mi biciklivel közlekedünk, ami ugyebár veszélyesebb.
Mi környékünkön egy 30kgos keverék kani van, aki állandóan betámad minket.
Múltkor ott volt barátom is, a kutya gazdája is. Nem kötötte meg, nekünk támadt... Kutyát lerúgtam, gazdi nekem esett pasim meg leverte rólam.
Miután megfenyegettem, h kutyája fel lesz koncolva, azóta érdekes nincs kinn.... Nem szeretem ezt a stílust, de már addig jutottam, hogy bicskával megyünk biciklizni...
Én javaslók neked egy jó nagy flakont tele kavicsokkal :)
Beszéljetek egy közterület felügyelővel és legközelebb együtt sétáljatok arra! Egy 30000 forintos büntetés után valószínűleg nem engedi majd szabadon a kutyáját.
Persze, ha az a terület történetesen kijelölt kutyafuttató, akkor az előző szornó. Akkor csak szimplán csak paraszt, mert nem hívja be a kutyáját, mikor egy pórázas kutya közeledik. Az viszont gyanítom, hogy ha a tietek nem lenne pórázon, akkor pár másodperc alatt lerendeznék sérülés nélkül és a továbbiakban békésen szaglásznának együtt. Két jól szocializát kutya legalábbis így viselkedne, és mivel írtad, hogy más kutyákkal nincs baja, ezért gondolom, hogy alapvetően az sem egy vadállat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!