Jó ötlet a kölyökkutyámat egyből az oltásai után más, felnőtt kutyákkal (is) megismertetni? Tanácsok a szocializálást illetően? Sajnos nincs a közelben kutyaovi vagy suli.
Unokatesóm kutyáját ugy vittem (renszeresen) sétálni, hogy 1 oltása volt meg azt hiszem a parvo. Mikor megkapta az elsőt utánna átkerült hozzájuk, sétáltattam sokat, és vittem társaságba.Később megkapta a 2.at is, a 3.ról elfelejtkeztek, és nem adták be neki :/
Most 11 hónapos, és még a veszettségit nem kapta meg (nem a költségek miatt.Nincs rá idejük:/. Az ilyeneknek minek kutya.) És én viszem mindenhová, eddig nem volt semmi baja.
A törzskönyves kutyám a tenyésztőnél megkapott minden oltást, mégis azt mondta, hogy még ne vigyük ki a kertből 1 hétig. Én ennek ellenére 4 nap után kivittem, és semmi baja a kutyának...
A szocializálásról? Hmm.
Rengeteget vidd kutyás társaságokba, hogy megtanuljon a "kutyák nyelvén", tudjon játszani stb.
Én a staffit rengeteget vittem kutyák közé, mostanra ilyen lett :
Nekimegy minden kutyának, mert játszani szeretne.
Leránt a bicikliről, ha meglát egy másik kutyát.
Szóval ellenére sült ki ez az egész...
De azt ajánlom, vidd minél többet kutyákhoz...
Minden kölyök kutyát kizárólag a harmadik oltása után szabad másokhoz és más kutyákhoz engedni. Mivel nekik nincsen még immunrendszere ( születésekor és a szoptatás alatt az anyatej védi őket ) ezért básmilyen betegséget elkaphatnak. Sőt ha évenként nincsen kombinált oltással beoltva a kötelezőn kívül, akkor is megfertőződhetnek.
,,Egy oltás nem oltás" mondogatta a gazdiknak az állatorvos akinél dolgoztam.
A harmadik oltás után még várni kell azért egy 24 órát, és utána mindenfelé lehet vinni. Már csak azért is, hogy szokja a dolgokat, szocializálódjon.
Igen, igazából nem is az oltásokkal kapcsolatos a kérdésem, tisztában vagyok a veszélyekkel, volt már egy kutyánk, aki elkapta a parvot. :( Tudom, milyen.
Inkább az érdekel, hogy ilyen fiatalon lehet-e vadidegen kutyákkal összeereszteni, persze eleinte óvatosan, pórázzal és a többi...
Igen, minél előbb el kell kezdeni.
Egyébként kölyköket nem bántanak felnőtt kutyák (ha mégis, akkor ott baj van).
Azokhoz menjetek oda, akik pórázon vannak, vagy kérdezd meg előtte a gazdik, hogy odaengedheted-e a kiskutyád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!