Mit lehet tenni, ha kutya sétàltatàs alatt ránk támad egy kutya, mert a gazdài nem csukjàk be a kaput?
Ott helyben rendőrt kellett volna hívni, kiélezve arra, hogy téged megtámadott a kutyájuk.
Most is bejelentheted, de a súlya kisebb lesz. Jegyzőnél lehet jelenteni, ha kint szokott lenni a kutya az utcán. A hatásossága a jegyzőn fog múlni.
Én biztos nem sétáltam volna el ennyivel.
Feljelentheted és ha sikerül bizonyítanod, a sérülés költségeit kifizettetheted vele.
Az más kérdés, hogy a rendőrség nem nagyon fog törődni a dologgal.
Nekem volt hasonló, ott még be is szóltak, de vicces lett a vége. Két kutyámmal sétáltam, az egyik egy szuka magyar agár volt. Sövény volt a ház előtt, így csak a kapu előtt szembesültünk vele, hogy nyitva van, és egy viszonylag nagyobb termetű német juhász már indul is felénk. Úgy jó 10kg-al lehetett több, mint a 28-30kg-os agár. 2 férfi volt az udvarban, szóltam nekik, hogy hívják vissza, mire a válasz, hogy minek sétáltatom erre a nyüzüge kutyámat. Én közben a másik kutyám pórázát előre húztam, mert az lemaradva cammogott mögöttünk, előbukkant a sövény mögül, és visszaszóltam, hogy akkor jó lenne, ha mégis visszahívná, mert a komondorom szétkapja a nyüzüge német juhászt pikk-pakk. A gazda meg is ijedt, már hívta is a kutyát, amelyiknek nem kellett kétszer mondani, miután meglátta a 2x akkora kutyát.
Most: menj el orvoshoz, vetess látleletet a kutyáról, aztán tedd meg a feljelentést.
A későbbiekben:
A paprika és gázspray ilyenkor nem hatékony, véletlenül magadra és a te kutyádra is fújhatod.
Ami jobb az a vipera, erős ütés a bordákra vagy a gerinc mentén. Mégjobb, ha van üvegtörő része, azzal mehetsz koponyára is. Ez minden bíró előtt jogos önvédelem lesz. Esetleg taktikai toll szintén üvegtörővel.
Ami neccesebb, az a pici pengés bicska. A leghatékonyabb, de ha az idióta gazdák jogi útra terelik az ügyet, neked is kell egy jó ügyvéd. De szigorú ítéletet egy támadó, agresszív, veszélyes kutyáért nem fogsz kapni.
Ha rendszeres az ilyesmi a környéketeken, akkor vastag, 4-cmes nyakörv, esetleg szegecsekkel. Ez védi a legérzékenyebb pontját
"Ami jobb az a vipera, erős ütés a bordákra vagy a gerinc mentén. (...) Ez minden bíró előtt jogos önvédelem lesz."
Mivel nem hordhatod magadnál az utcán a viperát, így noha az önvédelem jogos, az arra használt eszköz miatt te is szabálysértést követsz el. Ráadásul aki eleve viperával mászkál az olyan benyomást kelt, mint aki keresi a helyzetet, ahol használhatja, ergo nehéz lesz a bírónak is a pártodra állnia...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!