Vipera legális önvédelemnek? Kutyák ellen?
Paprika sprayel nincs szívem lefújni őket. :( mert gondolom utána is nagyon sokáig fájna a szemük/orruk
Szóval.. vagy egyéb olyan mint a vipera?
Már egyszerűen félek vinni a kutyámat sétáltatni. Többször is nekem jöttek már itt a faluban, van mikor az utcán szabadon találnak rám, van mikor nyitva hagyják a kaput és kijönnek, vagy mostanában látom hogy még át is tudják ugrani a kapukat.
Nemrég láttam youtubon hogy egy Jaber nevű férfi viperával jár az utcán. (Bár ő lehet nem itt él, nem tudom)
Én egy műanyag enyhén hajlékony bottal járok, már 10+ éve, még nem szólt senki (mondjuk kitaláltam már fél tucat érvet, hogy majd mit mondok pl apporttárgy, megkerüli, átugorja a kutya...). Én inkább valami sétabotnak álcázható dolgot ajánlok, itthon tudtommal illegális viperát közterületen magadnál tartani.
Az önsétáltató kutyák a megfelelő kiállás mellett általában veszélytelenek, regényt lehetne írni a miértekről, röviden és felületesen annyi az oka, hogy az emberi élet és testi épség szinte mindig fontosabb volt egy állat életénél a történelem során.
9-es!
Ez nem ilyen egyszerű!
Ha használatra kerül a sor, vagy csak simán egy igazoltatásnál észreveszik, simán megbüntethet a rendőr!!!
Hentes, szakács, ide vagy oda...
Először is, se bárd, se kés, nem önvédelmi eszköz, kimondottan támadó fegyver, ezért nagyon is komolyan veszik a hatóságok!
Ha használatra kerül a sor, nagyon is megrángathatják az embert, miért volt nála, milyen mértékben használta, stb...
Még egy hentes, vagy szakács se tarthat magánál, még autóban se ilyen munkaeszközöket, csak a tokjában, plusz csomagolásban, a csomagtartóban!
Egy közúti ellenőrzésnél pl. egy rendőr, saját hatáskörben, a helyszínen eldöntheti a szándékot, hogy miért van az utastérben mondjuk egy szakácskés! Ha csak úgy pl. egy újságpapírba tekerve ott van melletted egy kés, nagyon is megbüntethet miatta!
Ez szóbeli figyelmeztetéstől pénzbírságig terjedhet. Ha bizonyítani tudod, hogy melóból tartasz hazafelé, talán megúszod figyelmeztetéssel.
De ha az illető nem szakmabeli, és nem tudja bizonyítani milyen okkal van nála mondjuk egy 25 centis szakácskés, kamuzhat akármit, a kést elkobozzák, őt meg úgy megbüntetik, mint a szart!
3 col alatt lehet valakinél legálisan kés, ami kb. 7,5 cm pengehosszt jelent! De ez sem jelenti azt, hogy ez önvédelmi eszköznek minősülne, tehát használat esetén büntethető!
Plusz simán dönthet úgy egy hatósági személy, az adott helyzet veszélyességét mérlegelve, saját hatáskörben, hogy elkobozza tőled még azt a 3 col alatti kést is!
Elemes csiszológép , fúró bekapcsolva. Ez esetben nem számít, hogy a kutya gyorsabb. Viperánal jobb egy hosszabb bot, amelyik erős .Viszont mindig eléje kell tartsd. Mindig a vezért célozd meg. Nem biztos az támad, de ha az ártalmatlanitva lett, a többi elfut. Nem legális, de kezdjük azzal mennyire legális kutyákat tartani így.Tehetsz bejelentést a tulajdonosok ellen a rendőrségen. Kell látnod a házszámot, ahonnan kiugrik a kutya. Azt írtad utcán mensz. Testi épség veszélyeztetése okán .
Vagy ezek ilyen nagy juhász kutyák, mint nálunk ? Nálunk vannak ilyenek. Igaz engem már ismernek, mert én sokat járok az erdőben.
A városunkban már nincs állatvédő.
Egyébként nem magamat, hanem kutyámat akarom megvédeni.
Szóval csak a könnygáz vagy, a gázspray legális? Viperára olyanra gondoltam ami gumiból van szerintem az nem túl veszélyes. De akkor Jaber hogy jár viperával az utcán? Mondjuk neki pisztolya is van.
A spray- vel az a gond, hogy, " kétélű" fegyver, nagyon könnyen kaphatsz belőle Te is, meg a kutyád is, elég, hacsak hirtelen megfordul a széljárás.
A régebbi szakkönyvek szerint a dobólánc, vagy egy nagyobb kulcscsomó is nagyon hatékony. Ha csak mellé dobod is, a fémek súrlódásábol eredő magas frekvenciájú hang nagyon kellemetlen a kutyáknak, és teljesen legális.
Kérdező! Ne legyél már ennyire értelmi fogyatékos! Leírtu, hogy a vipera illegális! Gumi,fa,fém, szilikon, pink fütykösös tök mindegy! Tilos és pont! Állatvédő akkor is van! Ettől a ponttol kezdve a sztorid sántít!
Szerintem fosol valakitől és a kutyáddal takarózol ha kutyasétáltatás közben megtámadnak a cigányok akkor tudd mire fogni.
Részemről lezártam.
"Paprika sprayel nincs szívem lefújni őket."
És a viperával kiverni a szemét, összetörni a koponyáját igen?
Érdekes felfogás.
18.
Pont ezt kérdezném én is. Gázsprével sajnálja lefujni de viperával összeverni nem??? Nem ellentmondásos kicsit???
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!