Miért mondják hogy a nem hízhat meg ivartalanítás miatt a kutya, miközben sok kutyás ezt tapasztalja?
Környéken beszélgettem más kutyásokkal és sokan mondták (szerintem olyan minden második ivartalanított kutyás) hogy bizony a kutyája ugyanannyit és ugyanazt eszi, mint ivartalanítás előtt, mégis túlsúlyos és már felére csökkentett adag mellett sem indul meg a fogyás. Főként kan kutyások mesélték ezt egyébként, talán 1-2 szuka kutyás volt közöttük.
Nekem 3 kutyám van, mindegyik nálam lett ivartalanítva. 2 kan 1 szuka, felnőttként estek át a műtéten. A szukánál nem tapasztaltam hízást. Az idősebb kanra felszaladt egy kis plusz ivartalanítás után, de magától le is adta, fogyókúra nélkül. A fiatalabb kan viszont meghízott és fogyókúra mellett sem megy lejjebb a súlya.
Hormonhiány az oka. Az eunuchok is meghíztak (kasztrált férfiak). Elvékonyodott a csontjuk,kiszélesedett a csípőjük, és sok betegségre hajlamosak lettek.
Ez ugyanígy van a kutyáknál is,csak elhallgatják.
Nem tudom ezt ki mondja, a csapbol is az folyik, hogy ivartalanitas utan figyelni kell a sulyra.
De speciel mi meg azert kuzdunk, hogy tartsa a sulya a kutyam, nagyon konnyen fogy es nehezen hizik, ivartalan szuka tacsko.
2x annyi kajat kap, mint papiron kene neki es igy van jo kondiban, de nyilvan sokat is mozog, ez az alapveto “problema” :D
Hat ez ilyen, a kutyat kell figyelni es csokolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!