Nemrég vásárolt kiskutyámmal szeretnék Nyugati országokba menni, kamionsofőr vagyok. Mennyibe kerül és hogy működik a kiskutya útlevél kiváltása? Milyen papírok kellenek a határokon neki?
egyik ismerősöm azt mondta, hogy egy útlevél az 200.000 ft
igaz ez, vagy rémhír?
rottweiler
miért ne hozhatnám be?
Mert tiltott, azért.
Nem tartható (pl Svájc, Hollandia talán azt hiszem Németország is), de van olyan ország, ahová be sem engednek vele a határon.
németország a gazdaország 😂😂
svájt, azt sejtem, hogy így van, hollandia nem érdekes, viszont német annál inkább, ausztria, esetleg belgium is
meg tudnád nézni pontosan légyszi?
Szia, remélem, még nem késtem el. Láttam már a kérdést, de linket akartam küldeni, mert régebben többször válaszoltam a témában. Tehát van a Magyar Állatorvosi Kamara, a honlapját szerettem volna linkelni, De Megváltozott!! Régen fent volt, melyik országba milyen állatot, kutyán belül milyen fajtát lehet bevinni, milyen papírokkal.
Már nincs ott! A honlapjuk maok.hu a kapcsolattartásnál vannak telefonszámok, esetleg ott lehet érdeklődni. A másik, amit régen is mondtam, hogy az adott ország nagykövetségén érdeklődj, pl. hogy melyik fajtát tiltják.
A rotiról semmit nem tudok, amittudok, hogy bull tipusú kutyát az Egyesült Királyságba tilos bevinni. Ezek nem vicces dolgok, mert a határon vagy visszafordulsz vele, vagy elaltatják.
Szerintem is városi állatorvoshoz menjél. A falusiakat kerüld el, tisztelet a kivételnek.
Az útlevelet csak ki tudja állítani, de infója nem biztos, hogy lesz a tilalmakról.
Ami biztos, hogy veszettségi oltás meg lehet a kombinált után is 21 nappal lehet kivinni az állatot ( pontosabban bevinni másik országba), minimum 3hónapos legyen az állat, és legyen chip plusz útlevél.
Ha valaki tudja, hogy most hol vannak fenn ezek az infók és linkelné nekem (is), megköszönném.
16-os, köszönöm, 14 vagyok.
Ez nagyon jó cikk.
Még amit hozzátennék az az, hogy Dániában is vannak szigorú szabályok mindenféle kutyára, szeretnek altatni, sajnos linkem nincsen, illetve, amit írtam, a UK, és még a kérdés a kombinált oltás megléte, hogy azt mennyire kérik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!