Nemrég vásárolt kiskutyámmal szeretnék Nyugati országokba menni, kamionsofőr vagyok. Mennyibe kerül és hogy működik a kiskutya útlevél kiváltása? Milyen papírok kellenek a határokon neki?
egyik ismerősöm azt mondta, hogy egy útlevél az 200.000 ft
igaz ez, vagy rémhír?
Köszi
És azt meg tudod mondani pontosan, hogy minek kell legyen benne az útlevélben?
Olyanokat olvastam, hogy állatorvosok össze-vissza töltik, és nem mindig pontos, semmiképp sem szeretném, ha a határon fennakadás lenne!
Van valami forma, vagy pofonegyszerű, nem lehet elrontani? vagy tényleg igaz, hogy össze-vissza töltik?
Ha nem bízol az állatorvosban, keresd meg a hatósági állatorvost és vele töltesd ki az útlevelet.
én nem büdöspösti vagyok.... 150 km-re lakom onnan...
hol található a hatósági állatorvos?
Keresel a megyédben nagyobb klinikát. Ott lényegesen naprakészebb orvosok dolgoznak, mint egy falusi rendelőben.
Biztos, hogy pontosan kitöltik az állatútlevelet.
Szerintem a célországba utazás előtt ajánlatos lenne megtudakolni, ahova szállítasz, bevihető-e kutya?
Kb huszonéve dolgoztam a TNT-ben. Ott járt egy külföldi kamionos // már nem emlékszem a hovatartozására//, Egy kis schiperke kutyával jött mindig.
mennyire nehéz kitölteni?
hogy néz ki az útlevél? mennyire bonyolult?
mert ha nem az, akkor jó a helyi orvos is
milyen típusú a kutyád?
Mert rottweiler, bullt nem hozhatsz be pl Németország, Svájc, Hollandia...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!