Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan értessem meg a kutyámma...

Hogyan értessem meg a kutyámmal, hogy nem kell félnie a bottól és az újságtól? 8 hónapos német juhász

Figyelt kérdés

Két hete van nálam. Eddig egy olyan embernél volt, aki láncon tartotta és verte.

Amikor hazahoztam minden mozdulatomra összerezzent. Most már nem rezzen össze, ha meglát, de ha észreveszi, hogy egy újság vagy fadarab van a kezemben az udvar legtávolabbi részébe fut és ott lapít.

2010. okt. 25. 18:01
 1/6 anonim ***** válasza:

Rakd le az újságot a földre és hív oda a kutyust, szagoltasd meg vele, és adjál közben neki jutalomfalatot és dicsérd meg, simogasd. Ha egyáltalán nem akar oda menni légy kitartó és hívd folyamatosan, csalogasd étellel, kedvenc játékával, ne tegyél hirtelen mozdulatokat és az újságot csak akkor emeld fel amikor nincs ott a kutya.

Remélem tudtam segíteni :)

2010. okt. 25. 18:06
 2/6 anonim ***** válasza:
Halkan, megnyugtató hangon beszélj hozzá, kissé lehajolva menj oda hozzá. Egyik kezeddel a fát/újságot lassan nyújtsd oda neki, a másik kezeddel óvatosan simogasd meg. Közben folyamatosan beszélj hozzá.
2010. okt. 25. 18:07
 3/6 anonim ***** válasza:
A mi kutyánk a szódás üvegtől fél , mert a bátyám amíg nyaraltunk lelőtte a vízzel, ha rossz volt. (na de egy 6 hónapos kiskutya mikor nem rossz? :) ) és mi úgy felejtettük el vele, hogy magunk mellé tettük és ha odajött jutalom falatot kapott. Össze kapcsolta a szódás üveget a kajával. (ennek a hátránya, hogy amikor elöl hagyunk egy szódásüveget leül mellé és várja a kaját)
2010. okt. 25. 18:08
 4/6 anonim ***** válasza:
Vagy hagyj neki időt, először szokjon meg téged, bízzon benned teljesen. Utána jöhet a többi.
2010. okt. 25. 18:08
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Kipróbálom a tippeket.
2010. okt. 25. 18:09
 6/6 anonim válasza:

Mi egy kóbor kutyát fogadtunk be, aki nagyon félt a söprűtől. Én azt csináltam, hogy nem söpörtem, ha a kutya a közelemben volt. Azt gondolom, hogy azt még könnyebb megoldani, hogy egyelőre ne lásson se újságpapírt, se botot. Ahogy a kutyánk egyre jobban megszokott bennünket, már söpörtem a jelenlétében is, és lassan észrevette, hogy nincs mitől tartania. Már másfél éve van nálunk, de ha söprök, még illedelmesen odébb megy pár métert - biztos, ami biztos.

Ezért én azzal érek egyet, aki azt írta, előbb téged szokjon meg a kutya, nyugodjon meg. bármilyen barátságosan közeledsz hozzá bottal a kezedben, nehogy félni kezdjen tőled ahelyett, hogy a botot szokná.

2010. okt. 25. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!