Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hosszúszőrű kozmetika igényes,...

Hosszúszőrű kozmetika igényes, vagy rövid/félhosszú szőrű kutyát preferálsz? Melyiket tartanád inkább?

Figyelt kérdés

Rövidszőrű pl tacskó, vizsla, agár

Félhosszú szőrű pl németjuhász, golden retriever, mudi

Hosszúszőrű pl yorki, havanese, tibeti terrier

(Tehát aminek a szőre nem hullik, de folyamatosan nő, nyírni kell)

márc. 1. 16:35
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ha csak ez az egy szempont számít, akkor nyírósat vennék. Eddig viszont úgy hozta az élet, hogy "szőrhullatós" kutyáim voltak, mert mindig volt fél tucat kritérium, ami ennél fontosabb volt.

Ha nem döntenék úgy, hogy a kiállítások világába is belekóstolok, megpróbálnám én nyírni és talán a bakancslistás kozmetikus tanfolyamot is elvégezném. (amúgy a nyírós kutya is a bakancslistámon van :) )

márc. 1. 21:29
 12/12 anonim ***** válasza:

Én voltam már rövid szőrűs lakásba és hát elég borzasztó hogy mindenhol szőr van, kutyás vagyok 20 éve,de nekem mindig is nyírós kutyáim voltak,nem hullott a szőrük. Inkább elviszem kozmetikába,inkább kefélem itthon őket.

Mint sem állandó takarítás,szöszleszedőket vegyek,kajába mindenbe ott legyen a szőr.

Egy kolléganőmnél nem láttam szőrt,de ő napi 2x porszívozik és felmos,bár már nagyon unja. De nála nem láttam kutyaszőrt rövid szőrű mellett.

Ellenben máshol alig bírtam a zokniból kiszedni.

5kgos és egy 22 kgos kutyám van jelenleg és mindenki csodájára jár a 22 kg-osnak biztos tele a lakás szőrrel,mondom nem,egy deka sincs.

Viszont saras időben a hosszú szőr átka,hogy elég sok sarat felhordanak és hiába van lábmosás meg has,100%ra nem lehet kiszedni belőlük így mikor szárad meg akkor pereg ki.

Általában reggel van egy gyors porszívozás a megszáradt sár miatt ami már homok. Hétvégén meg nagytakarítás.

márc. 2. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!