Hosszúszőrű kozmetika igényes, vagy rövid/félhosszú szőrű kutyát preferálsz? Melyiket tartanád inkább?
Rövidszőrű pl tacskó, vizsla, agár
Félhosszú szőrű pl németjuhász, golden retriever, mudi
Hosszúszőrű pl yorki, havanese, tibeti terrier
(Tehát aminek a szőre nem hullik, de folyamatosan nő, nyírni kell)
Igy, hogy tacskom van es napi millioszor kell takaritani ahhoz, hogy a bugyimban ne legyen szor…
Mar csak olyan fajtat tartanek a jovoben, aminek nem hullik!! 🤣🤣
Igazából arra vagyok kíváncsi, hogy a többség inkább hordja kozmetikába a kutyát, ami ugye plusz költség meg macera, de cserébe nem hullik, vagy inkább vállalja a szőrhullást és a vele járó takarítást :D
Nekem egyébként 3 rövidszőrű kutyám van, 2 csivava keverék és 1 tacskó keverék, de nem hullik nagyon a szőrük. Heti 2x porszívózok és így minimális szőr van a lakásban. Persze hullik, mert hát kutyából vannak, de egyáltalán nem sok. Úgyhogy én maradok a rövid/félhosszú szőrnél :)
Ismerősömnek hosszúszőrű nyírós kutyája van, nagyon cuki, de valahogy nem illik hozzám.
#7 hát szoktam trimmelés szerű mozdulatokkal kiszedni a szőrüket a nyak és hát vonalán, meg a tenyeremmel végig "dörzsölni" a testüket, úgy az egyik csivava mixből szépen ki szokott peregni a szőr. Ez biztosan segít a helyzeten, de igazából enélkül sem hullik belőlük extra sok, úgyhogy nem tudom pontosan :D Brit Care tápot esznek
A szőrükkel mindig porszívózás előtt foglalkozom. Először a trimmelés, utána az átdörzsölés, végén a fésülés. Persze 2 rövidszőrű kutya szőre sem egyforma, nálunk ez egyik csivava mix mopszosan tömött szőrű, a tacskó mixnek meg vékony szálú puha szőre van, nála pl a Zooro kefe tiltó listás, mert tönkreteszi a szőrét. Egyszer kipróbáltuk, de soha többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!