Mennyi időnként viszitek a kutyát kozmetikába, dürdetni, rendberakni?
Kutyakozmetikus vagyok.
Van aki 4-5-6-8 hét ezek az átlagok ennyi időközönként vannak beirva a kutyák.
Függ milyen fajta a kutya.
Van aki nem ápolja otthon így inkább sűrűn hordja hogy rendben legyen a szőre.
Kozmetika igenyes fajtáknal,meg a plafon a 7-8 hét. Attól több ha a gazdi nem úgy ápolja akkor sajnos nagyon össze tud állni a bunda.
Vedlos fajtákat hordják úgy,hogy tavasszal,nyáron,és ősszel. De van aki télen is. Természetesen mi teljesen megszaritjuk a kutyákat. Vizesen nem adunk ki kutyát.
Saját kutyaim 5 hetente vannak kozmetikazva. Olyan a szortipusuak,hogy minél koszosabb annál jobban össze áll, aztán pedig csak törik és rossz minőségű lesz a szőruk.
Fontos,hogy minden fajtanak meg van az mikor és milyen időközönként kellene rendbe tenni.
Kivétel mikor dögbe,vagy kakàba hemperegnek :D :D
Normál esetben évente egyszer, a vedlési időszak vége felé, nyár elején, mikor már jó meleg van, megfürdetem a kutyát kádban, langyos vízzel, antiallergén kutyasamponnal jó alaposan, és amikor megszáradt, kifésülöm belőle a fellazult aljszőrt. Egyébként pedig rendszeres fésülés, kefélés, szem, fültisztítás szintén házilag. Ennyi a kozmetikázás.
Hosszú szőrű német juhász, nagyon jól ápolt.
Rövidszőrű kutyáim vannak, sosem jártak kozmetikusnál. Otthon fürdetem őket, szőrüket pár naponta átfésülöm, karmukat havonta levágom, amelyiknél szükséges még a bűzmirigyét is én nyomom ki :D így nincs szükség kozmetikusra
Van ismerősöm yorki keverékkel, ők 5-6 hetente járnak kozmetikushoz (fürdés, nyírás, karomvágás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!