A németjuhászt mennyire lehet simogatni? Milyen tapasztalataitok vannak vele?
Nálunk a családban már a második németjuhász van, de az a tapasztalatom, hogy egyik sem nagyon hagyja, hogy simogassák.
Az előző kutya volt pl. hogy feküdt a földön, én leguggoltam hozzá, elkezdtem simogatni, ő meg fogta magát, felállt, elment 10 méterrel arrébb és lefeküdt ott.
A jelenlegi barátságosabb, de őt se nagyon lehet simogatni, ő meg mindig csak mozogna.
Furcsa, mert más kutya pl. odajön hozzám és lehet dögönyözni akár egy óráig is.
Személyiségfüggő.
Nálunk németjuhász olyat még nem csinált, hogy simogatásra arrébb menjen... ettől függetlenül lehet ilyen habitusú is közöttük.
Nálunk mindig szerették a simogatást.
A mindig csak mozogna egy másik kérdés, vannak kifejezetten mozgásigényes németjuhászok és kifejezetten nyuogodtak is.
Három tisztavérű németjuhászt ismertem, egyikük se volt az a simogatós típus. Ők beérték annyival, hogy ha elkocogtak melletted, akkor közben hozzád simultak :D
De túl nyüzsik voltak ahhoz, hogy megmaradjanak egy helyben simogatáshoz.
A keverékeket viszont le se tudtam vakarni magamról, ha rajtuk múlna, akkor le is eshetne a karom a sok simitől.
Az előző kutya volt pl. hogy feküdt a földön, én leguggoltam hozzá, elkezdtem simogatni, ő meg fogta magát, felállt,
:DDD
Nekünk a kutyánk csak a fejét nem engedi simogatni.
Ha megsimogatom a fejét, addig rázza, amíg a kezem lecsúszik a nyakára. Ha a nyakát simogatom, azt szereti.
A 7-esnek teljesen igaza van, a németjuhász nagyon sok foglalkozást, és tanítást igényel, akkor viszont szuper kutyát lehet nevelni belőle.
Mi is mindkettőt kutyaiskolába hordtuk kicsi korától kezdve és hiába a kertesház 1,5- 2 órát sétálunk vele minden nap, illetve tréningezünk is napi szinten. Így kellően le van fárasztva, agyilag is, lehet simogatni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!