Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Húz el a kutyám séta közben....

Húz el a kutyám séta közben. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Májusban lesz 1 éves, Farkaskutya. Míg kisebb volt egyszer vittem az útra ki sétálni, akkor is az út másik felén sétált egy bácsi és húzott át oda de akkor még vissza tudtam húzni. Azóta csak a kertünkben viszem sétálni mert nagy. Olvastam még az interneten és előtte jól le kell fárasztani ezt meg fogom fogadni, mert nappal kenelbe van estére engedjük ki. Kutyaiskola nincs a közelben, vidéken lakok.
2024. febr. 20. 08:55
1 2 3
 21/25 anonim válasza:

7. válaszolo vagyok /a labradoros/.

Még az jutott eszembe, hogy miért tartjátok kenelben, ha ott a nagy kert? Nem lehetne ott szabadon egész nap? Nekunk is van kenel, de nem is használjuk, az udvaron van a kutya, igaz, hogy két éves koráig szinte mindent kikapart, de aztán megnyugodott, már nem csinál semmi rosszat.

2024. febr. 21. 08:55
 22/25 A kérdező kommentje:

21

Köszi a normális választ és ötletet:) Megmondtam apumnak azt mondta ha hazajon akkor megnezzuk

2024. febr. 21. 09:38
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Egy német juhász munka kutya szellemi és fizikai fárasztás kell neki.

Amit nyújtasz az édes kevés,sajnos így sosem fogsz vele laza pórázon sétálni.

Ez a kutya tele van energiával,nincs nevelve,foglalkozva vele. Az utca egy inger sokk szegénynek.

kertbe is pórázon lehet?

Na ez a nettó állatkínzás,másik gazdát neki,kérlek ez szenvedés neki

2024. febr. 21. 20:24
 24/25 anonim válasza:
Először ingerszegény környezetben gyakorolj vele egy picit. Például otthon a kertben rárakod a pórázt (sok kutyánál már ez maga hatalmas pörgést okoz), mész vele a pár kört. Ha ott sikerül tudtok fokozatosan kintebb haladni. Egyébként apró jelzésekkel, megállásokkal lehet korrigálni a dolgot. Ha a kutya nagyon húz ahogy megfeszül a póráz megálltok. Ha csak előrébb megy, de még nem húz olyan őrült módon, szólsz neki, picit visszább húzod a pórázt,ezzel figyelmeztetve, hogy túlment azon a határon amit te megszabtál/ameddig a póráz enged. Ha végképp nem működik a dolog, akkor ahogyan azt előttem is írta valaki, le lehet fárasztani séta előtt egy picit, bár ezzel nem feltétlen a probléma gyökerét fogod kezelni. Sok sok gyakorlással menni fog az.
2024. febr. 24. 12:07
 25/25 A kérdező kommentje:

24

Nagyon szépen köszönöm a válaszod!

2024. febr. 24. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!