Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Húz el a kutyám séta közben....

Húz el a kutyám séta közben. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Májusban lesz 1 éves, Farkaskutya. Míg kisebb volt egyszer vittem az útra ki sétálni, akkor is az út másik felén sétált egy bácsi és húzott át oda de akkor még vissza tudtam húzni. Azóta csak a kertünkben viszem sétálni mert nagy. Olvastam még az interneten és előtte jól le kell fárasztani ezt meg fogom fogadni, mert nappal kenelbe van estére engedjük ki. Kutyaiskola nincs a közelben, vidéken lakok.
febr. 20. 08:55
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
95%
Szegény kutya... Egész nappal kennelben. Jó, hogy elhúz, ha egyszer végre ingerek közé szabadul !! Az udvarotok abszolút ingerszegény és az udvarban nem tudod lefárasztani! Minden kutyát sétálni kell vinni! Az, hogy nincs kutyaiskola a közelben már bocs, de tuti nem igaz. Csak nem akarsz időt szánni arra, hogy esetleg átmenj egy másik településre...
febr. 20. 11:48
 12/25 A kérdező kommentje:
Ahogy látom szépen kiforgassa pár ember a szavakat. Amióta megvan azóta sétáltatom a kertbe. Utolsó neked pedig az a válaszom, hogy mivel se könyvem se kocsim, a város innen 30 percre van kB ahol nincs kutya iskola és suli mellett nem tudom én őt egyedül hordozni. Aki nem tud segíteni csak a rosszat látni mindenbe az ne is írjon semmit, mert arra nincs szükségem.
febr. 20. 14:09
 13/25 anonim ***** válasza:
8%
Rá se ránts Kérdező! Ebben a témakörben nem lehet teljesen jól válaszolni hiszen itt az emberek az érzelmükre hallgatnak inkább. Ne olyan személyektől várd a válaszokat akiknek egy része az állatot lassan többre vagy párhuzamba vonja egy emberrel a másik fele meg egyenesen bántalmazza azokat!
febr. 20. 14:21
 14/25 anonim ***** válasza:
78%

Ha csak nem 10000000 nm a kerted, akkor abban hiába sétáltatod. Mégis milyen új ingerek érik ott a kutyát? Meg az szerinted mennyi foglalkozás, hogy kiveszed a KENNELBŐL és a kertben PÓRÁZON sétálgattok pár kört?

Nem baj, nem kell a kutya életével játszani. Add oda olyannak, aki normálisan tartaná.

febr. 20. 15:21
 15/25 A kérdező kommentje:

14

Kb 1-2 órát kint vagyok vele a kertben. Ott az erdő is oda viszont nyáron szoktunk menni sokat mert ott nincs se ember se kutya. Továbbra is ha nem a kérdésemre válaszolsz csak papolsz itt össze vissza akkor lehet menni.

febr. 20. 17:31
 16/25 anonim ***** válasza:
91%

Tehát a kutya naponta 22-23 órát be van zárva a kennelbe. Egy kölyökkutya.

Akkor fog normálisan sétálni, ha naponta 5-7 órát MINIMUM vele vagy, ebből legalább 3-4 intenzív foglalkozás. És mellette tudatosan neveled, szocializálod, szellemileg és ösztönszinten fárasztod. De ezt a magadfajta alul iskolázott nem szokta megtenni. Ezért inkább keress neki egy normális helyet!

febr. 20. 17:43
 17/25 A kérdező kommentje:
Miért az jobb ha láncon ki van kötve? Mint pl a szomszéd német juhásza? Neki éjjel nappal láncon ki van kötve épp kaját hogy ad neki. Hétvégén pedig küldi kutyaiskolába, az egyik emberrel itt a faluban. Tőlem ma megkérdezte elviszem e sétálni, mert látja az enyém a kertben. Elvittem és normálisan ment. Utána vittem az enyém is ma az úton 3 órán át sétáltattam, még nem tökéletes de jobb mivel eleinte kutya jött szembe (2-vel találkoztunk) akkor az elsőt nagyon akarta támadni vissza tudtam húzni a másikat is próbálta mert azzal a kutyával mindenhol találkoztunk de a végére már nem. Haza jöttünk játszodtam vele. Holnap először viszem a kertbe és ki futtatom utána elviszem az úton.
febr. 20. 18:58
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Láncon tartani tilos kutyát. Állatkínzásnak minősül. Miért ezzel példálózol? Szarul tartod a kutyád, de erre csak az a válaszod, hogy örüljön, amiért nem kínzod. Igaz, hogy szar körülmények közt él, de szerinted örülnie kellene, hogy nem vered agyon minden nap? Neked tényleg nem való kutya.
febr. 20. 19:15
 19/25 A kérdező kommentje:
Azért ezzel példázom, mert az enyém nem láncon van, és kenelbe tartani nem tilos, és mégis itt páran úgy állítsák be mintha tilos lenne. És nem a kérdésemre kapom a választ, hanem itt mindneki megmondja hogy tartsam a kutyám. És hogy adjam át valakinek. Olyan embertől hoztuk el, hogy volt 7 kutya, az enyémmel együtt az anyjuk nem velük volt egy helyen. Nyilván mivel nem voltak a legjobb körülmények elhoztuk, mert amugyis szerettem volna regebb egy német juhászt, és szerintem itt jobb helyen van mint ott.
febr. 20. 19:23
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Gratulálok, hogy egy alja szaporítót támogattatok a pénzeddel. Mivel van a kutyáira vevő, újabb és újabb kutyájat fog gyártani.

Amúgy ha a seggedet is vered a földhöz, a kennel olyan tény, amivel számolni kell. Kis, szar hely, elválasztva a családtól és a főbb történésektől. A kutya néhány tízezer éve közvetlenül az ember mellett fejlődik, nem jó neki elzárva a családjától.

A kutyádat meg nevelni kell.

1. Egyik kutya sem úgy született, hogy illedelmesen tud pórázon sétálni.

2. A kutya természetes járása gyorsabb, mint az emberé. És egy séta alatt rohadtul más is érdekli, mint az embert. Irreális elvárás tehát, hogy séta alatt kizárólag láb mellett illegjen-billegjen a kutya. Tanuljatok meg hosszú pórázt is használni!

3. Biztos unásig hallgattad már: a német juhász munkakutya, a séta nem elégíti ki a fizikai és mentális szükségleteit, kellene valami más is: puller, trükktanulás, nosework, treibball stb. Tartsd szem előtt, hogy a kutyád nagykamasz (nem terhelhető úgy, mint egy felnőtt + tomboló hormonok) és a fajra mozgásszervi betegségekkel terhelt, tehát alaposan átnézetrd ,megröntgenezteted (csípő, könyök) a dokival, mielőtt komolyabb mozgást igénylő hobbiba kezdtek.

febr. 21. 05:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!